Πατατοκροκέτες με καρότα
Ένας έξυπνος τρόπος για να αγαπήσετε τα λαχανικά μέσα στο φαγητό. Το καρότο θα δώσει στις πατατοκροκέτες μια γλυκιά γεύση και χρώμα στο εσωτερικό τους. Πανάρετε προτού τηγανιστούν σε μπόλικο καυτό λάδι!
Υλικά
200 γρ. καρότα
700 γρ. πατάτες
3 κρόκοι αυγών
1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι
για το πανάρισμα
1 αυγό ολόκληρο
Ασπράδια από 3 αυγά
Φρυγανιά τριμμένη
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Βράζετε τα καρότα 30΄ και τα στραγγίζετε, βράζετε τις πατάτες μαζί με την φλούδα τους σε άφθονο αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν
- Τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτε από τη μηχανή του πουρέ μαζί με τα καρότα
- Προσθέτετε στον πουρέ το κεφαλοτύρι τους κρόκους των αυγών, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο και ζυμώνετε τα υλικά
- Τα πλάθετε σε κροκέτες και τις βάζετε στο ψυγείο λίγη ώρα για να σφίξουν
- Πανάρετε τις κροκέτες πρώτα σε ολόκληρο το αυγό, που έχει χτυπηθεί μαζί με τα ασπράδια των αυγών, και κατόπιν στη φρυγανιά, και τις τηγανίζετε μέχρι να χρυσαφίσουν