Πατατοκεφτέδες
Κυριολεκτικά λιώνουν στο στόμα σας. Είναι απαλές στην υφή και πάρα πολύ νόστιμες. Πάρτε ένα αντικολλητικό τηγάνι, γεμίστε το μέχρι τη μέση σε λάδι, αφήστε το να ζεσταθεί καλά και βάλτε μέσα τους πατατοκεφτέδες.
Τους σερβίρετε όπως θέλετε ζεστούς ή κρύους!
Υλικά
1200 γρ. πατάτες
2 κ.σ. λάδι
4 αυγά
200 γρ. φέτα
200 γρ. κεφαλοτύρι
3 κκ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι, αλεύρι
2 φλ λάδι
Εκτέλεση
- Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε με τη φλούδα τους
- Τις καθαρίζετε όσο είναι ζεστές τις λιώνετε και τις αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.
- Σε μια μεγάλη σαλατιέρα προσθέτετε λίγο λάδι, τα αυγά, τα τυριά, τον μαϊντανό και ζυμώνετε το μείγμα.
- Δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, πλάθετε το μείγμα σε κεφτέδες, τους αλευρώνετε και τηγανίζετε τους πατατοκεφτέδες σε καυτό λάδι ώσπου να χρυσίσουν.