Πατάτες λεμονάτες στο φούρνο

Συντάκτης: Άννα Φρύνη

Πατάτες λεμονάτες στο φούρνοΈνα πανεύκολο καλοκαιρινό φαγητό, ιδανικό για τις μέρες που γυρνάτε πεινασμένοι από την παραλία. Απαιτείται ελάχιστη προετοιμασία και μετά αναλαμβάνει ο φούρνος. Σε μια ώρα η νοστιμιά θα βρίσκεται στο πιάτο σας!

Μπορείτε να τις απολαύσετε σκέτες ή να τις χρησιμοποιήσετε ως συνοδευτικό για barbeque. Συνδυάστε τις σουβλάκια κοτόπουλο με λαχανικά και θα έχετε ένα τέλειο barbeque. Καλή σας όρεξη!

Υλικά

– 4 μεγάλες πατάτες

– 8 σκελίδες σκόρδα

– 5 κουταλιές ελαιόλαδο

– 1,5 λεμόνι

– αλάτι, πιπέρι

– λίγη ρίγανη τριμμένη

– 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

Εκτέλεση

  • Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε κυδωνάτες.
  • Τοποθετείτε τις πατάτες σε ένα μεσαίο ταψί ανάμεικτα με τις καθαρισμένες σκελίδες.
  • Ξύνετε το λεμόνι και πασπαλίζετε τις πατάτες με την τριμμένη φλούδα.
  • Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το ελαιόλαδο και την τριμμένη ρίγανη.
  • Τέλος ρίχνετε το χυμό λεμονιού μαζί με τον πελτέ και ανακατεύετε καλά.
  • Βάζετε να ψηθεί στους 200 βαθμούς για μια ώρα περίπου. Ενδιάμεσα στο ψήσιμο ανακατεύετε τις πατάτες για να ροδίσουν από παντού.
  • Προαιρετικά συνοδεύετε με τυρί φέτα, που του πάει τέλεια.

Συντάκτης: Άννα Φρύνη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.