Πατάτες λεμονάτες στο φούρνο
Ένα πανεύκολο καλοκαιρινό φαγητό, ιδανικό για τις μέρες που γυρνάτε πεινασμένοι από την παραλία. Απαιτείται ελάχιστη προετοιμασία και μετά αναλαμβάνει ο φούρνος. Σε μια ώρα η νοστιμιά θα βρίσκεται στο πιάτο σας!
Μπορείτε να τις απολαύσετε σκέτες ή να τις χρησιμοποιήσετε ως συνοδευτικό για barbeque. Συνδυάστε τις σουβλάκια κοτόπουλο με λαχανικά και θα έχετε ένα τέλειο barbeque. Καλή σας όρεξη!
Υλικά
– 4 μεγάλες πατάτες
– 8 σκελίδες σκόρδα
– 5 κουταλιές ελαιόλαδο
– 1,5 λεμόνι
– αλάτι, πιπέρι
– λίγη ρίγανη τριμμένη
– 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε κυδωνάτες.
- Τοποθετείτε τις πατάτες σε ένα μεσαίο ταψί ανάμεικτα με τις καθαρισμένες σκελίδες.
- Ξύνετε το λεμόνι και πασπαλίζετε τις πατάτες με την τριμμένη φλούδα.
- Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το ελαιόλαδο και την τριμμένη ρίγανη.
- Τέλος ρίχνετε το χυμό λεμονιού μαζί με τον πελτέ και ανακατεύετε καλά.
- Βάζετε να ψηθεί στους 200 βαθμούς για μια ώρα περίπου. Ενδιάμεσα στο ψήσιμο ανακατεύετε τις πατάτες για να ροδίσουν από παντού.
- Προαιρετικά συνοδεύετε με τυρί φέτα, που του πάει τέλεια.