Μακαρονοσαλάτα
Μια θρεπτική και γεμάτη ενέργεια σαλάτα με ζυμαρικό, καλαμπόκι, πιπεριές και πολλά ακόμη! Πλούσια σε χρώμα, ικανή να σας “κρατήσει” ακόμη και ως κυρίως γεύμα. Ιδανική συνταγή για …πρωτοεμφανιζόμενους σε κουζίνες
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. Μακαρονάκι στριφτό
250 γρ. Καλαμπόκι (βρασμένο)
1 βάζο κόκκινες ψητές πιπεριές (κομμένες)
300 γρ. Ζαμπόν (άπαχο, ψιλοκομμένο)
250 γρ. Αρακά (βρασμένο)
250 γρ. κιλό κασέρι τριμμένο
½ κιλό στραγγισμένο γιαούρτι (εάν δεν έχετε πρόβλημα υγείας χρησιμοποιήστε μαγιονέζα)
ψιλοκομμένος μαϊντανός
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε το μακαρονάκι και το περιχύνουμε με λίγο αραβοσιτέλαιο για να μην κολλάει.
- Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά εκτός από το γιαούρτι (ή μαγιονέζα) και τον μαϊντανό με το βρασμένο μακαρονάκι.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Πριν από το σερβίρισμα ανακατεύουμε το γιαούρτι (ή μαγιονέζα) και το πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό. Ιδανικό και για μπουφέ με πολλά άτομα.