Παράξενα πράγματα που έχουν απαγορευτεί στον κόσμο

Συντάκτης: Αγγελική Κουτρουμάνου

Οι περισσότεροι άνθρωποι ταξιδεύουν. Είτε για ν’ ανακαλύψουν νέα μέρη, είτε για να γνωρίσουν ενδιαφέροντες πολιτισμούς. Ωστόσο, καλό είναι πριν ταξιδέψετε να θυμάστε ότι κάποιες χώρες έχουν τους δικούς τους νόμους…

Μπορείτε να φανταστείτε ποια είναι τα πιο παράξενα πράγματα που έχουν απαγορευτεί ανά τον κόσμο;

Τζιν

Είναι γνωστή η απέχθεια της Βόρειας Κορέας για τις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα η πρώτη να προχωρήσει σε απαγόρευση των τζιν, επειδή το μπλε χρώμα είναι συνδεδεμένο με τις ΗΠΑ. Η συγκεκριμένη απαγόρευση ισχύει μόνο για τα τζιν χρώματος μπλε.

Τα κίτρινα ρούχα

Το 2011 στη Μαλαισία απαγορεύτηκαν τα κίτρινα ρούχα, κι αυτό γιατί η κυβέρνηση είχε έρθει σε σύγκρουση με μια ομάδα ακτιβιστών που διαδήλωναν για τους εκλογικούς νόμους.

Τσίχλα

Στη Σιγκαπούρη απαγορεύεται η πώληση και εισαγωγή τσίχλας, με εξαίρεση για ιατρικούς λόγους. Η απαγόρευση ξεκίνησε το 1992 και ισχύει μέχρι και σήμερα.

Ταινίες με ταξίδια στο χρόνο

Παρόλο που τα ταξίδια στο χρόνο είναι ανέφικτα, μετά από μια σειρά πολλών προβολών ταινιών ή εκπομπών με αντίστοιχο θέμα στην Κίνα, οι αρχές απαγόρευσαν οποιαδήποτε εκπομπή με παρόμοιο περιεχόμενο, θεωρώντας την ασεβή προς την ιστορία. Η απαγόρευση αυτή εφαρμόστηκε το 2011 και ισχύει μέχρι σήμερα.

Τα σοκολατένια αυγά kinder

Η εν λόγω απαγόρευση ισχύει μόνο για τις ΗΠΑ, καθώς στις υπόλοιπες χώρες τα συγκεκριμένα αυγά αποτελούν μια ευχάριστη έκπληξη για τα μικρά παιδιά. Οι αρμόδιοι των ΗΠΑ αποφάσισαν ότι το παιχνίδι που βρίσκεται μέσα στο αυγό μπορεί να προκαλέσει πνιγμό. Έκτοτε, οι ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει τα γλυκά που περιέχουν παιχνίδια από το 1938!

Ο χορός

Στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο, παρόλο που αυτό φημίζεται για τη νυχτερινή του ζωή, ο χορός απαγορεύεται στα κλαμπ μετά τα μεσάνυχτα. Ο νόμος εφαρμόστηκε το 1948.

Διαφημίσεις οινοπνευματωδών

Στην Ινδία απαγορεύονται οι διαφημίσεις οινοπνευματωδών ποτών και οι διαφημιστές έχουν βρει έμμεσους τρόπους διαφήμισης. Η απαγόρευση θεσπίστηκε τη δεκαετία του 1990 και ισχύει μέχρι και σήμερα.

Το να κουνάς τα χείλη σου στο άκουσμα ενός τραγουδιού χωρίς να βγάζεις ήχο

Στο Τουρκμενιστάν το να τραγουδάς χωρίς να βγάζεις ήχο και απλώς να κουνάς τα χείλη σου όταν ακούς ένα τραγούδι θεωρείται παράνομο! Οι αρχές εφάρμοσαν αυτόν τον νόμο για τη διατήρηση της πολιτιστικής ταυτότητας της χώρας. Στη χώρα αυτή απαγορεύονται επίσης η όπερα και το μπαλέτο.

Απαγόρευση οδήγησης στις γυναίκες

Στη Σαουδική Αραβία δεν υπάρχει κάποιος γραπτός νόμος που να απαγορεύει πράγματι στις γυναίκες να οδηγούν, αλλά θεωρείται παράνομο, με αποτέλεσμα καμία από τις αρχές να μην εκδίδει άδειες οδήγησης για το γυναικείο φύλο. Η χώρα αυτή είναι η μόνη στη γη που απαγορεύει την οδήγηση στις γυναίκες.

Συντάκτης: Αγγελική Κουτρουμάνου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.