Παπουτσάκια

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

ΠαπουτσάκιαΓια τα παπουτσάκια θα πρέπει να μαγειρέψετε πολύ καλά τον κιμά, δηλαδή να μην φύγουν όλα τα υγρά ώστε να γεμίσετε τις μελιτζάνες και να φτιάξετε μπεσαμέλ ώστε να καλύψετε με αυτό το φαγητό προτού το ψήσετε στο φούρνο! Η διαδικασία θα σας πάρει χρόνο όμως αξίζει τον κόπο!

Υλικά

1 κιλό μέτριες μελιτζάνες

1/2 κιλό κιμά

1/2 φλ. λάδι

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1/2 φλ. κρασί

1/2 ματσάκι μαϊντανό

1 κονσέρβα ντομάτες

1 κ.γλ. πολτός ντομάτας

1 ξυλαράκι κανέλλα

Αλάτι και πιπέρι

2 φλ. τυρί τριμμένο

4 κ.σ. βούτυρο

6 κ. σ. αλεύρι

1 κουτί γάλα εβαπορέ

2 φλ. νερό

Λίγο μοσχοκάρυδο

1 κρόκο αυγού

Εκτέλεση

  • Κόβετε τις μελιτζάνες κάθετα σε δύο κομμάτια
  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι
  • Προσθέτετε τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας με πιρούνι για να μην σβολιάσει
  • Προσθέτετε το σκόρδο και την κανέλλα
  • Αλατοπιπερώνετε
  • Σβήνετε με κρασί
  • Προσθέτετε τον μαϊντανό
  • Ρίχνετε την ντομάτα και τον πολτό ντομάτας και ανακατεύετε
  • Μαγειρεύετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά
  • Αφαιρείτε την κανέλλα
  • Τηγανίζετε τις μελιτζάνες
  • Τις στρώνετε σε ένα ταψί
  • Από πάνω τις γεμίζετε με τον κιμά
  • Λιώνετε το βούτυρο
  • Ζεσταίνετε το γάλα διαλυμένο στο νερό
  • Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς
  • Μόλις γίνει μια σφικτή μάζα προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα ζεστό ανακατεύοντας παράλληλα για να μην σβολιάσει
  • Αποσύρετε από τη φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτετε μέσα τον κρόκο, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε με σύρμα
  • Στρώνετε την μπεσαμέλ πάνω από τον κιμά
  • Πασπαλίζετε με τυρί
  • Ψήνετε σε μέτριο φούρνο

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…