Παγωτό Βανίλια με Κρόκο Κοζάνης

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Παγωτό Βανίλια με Κρόκο ΚοζάνηςΤο κατά κόσμο σαφράν είναι σπάνιο φυτό με χαρακτηριστικό άρωμα και χρησιμοποιείται τόσο στη μαγειρική, όσο και στη ζαχαροπλαστική. Το βρίσκετε σε βιολογικά καταστήματα και σε σουπερμάρκετ.

Η συνταγή είναι εύκολη, το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό από το άρωμα και το χρώμα του σαφράν στο παγωτό σας!

Υλικά για 6 άτομα:

350 ml γάλα φρέσκο

200 γρ. κρέμα γάλακτος

4 αβγά (τους κρόκους)

100 γρ. ζάχαρη

0,50 γρ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν)

2 φακελάκια βανίλια

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφρός.
  • Βάζετε το γάλα με το σαφράν σε κατσαρολάκι πάνω σε χαμηλή φωτιά και όταν ζεσταθεί (χωρίς να πάρει βράση), το αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και τις βανίλιες ανακατεύοντας.
  • Ρίχνετε λίγο λίγο από το παραπάνω μείγμα στη λεκάνη με τους κρόκους και τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Τα περνάτε από ένα ψιλό σουρωτήρι και τα μεταφέρετε σε ανάλογη κατσαρόλα.
  • Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα χωρίς να πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας.
  • Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει ανακατεύοντας.
  • Αν έχετε παγωτομηχανή, δουλεύετε εκεί το παγωτό και όταν είναι έτοιμο, το βάζετε στην κατάψυξη. Διαφορετικά το βάζετε κατευθείαν στην κατάψυξη μέσα σε μεταλλικό σκεύος για 6 ώρες περίπου.
  • Σερβίρετε το παγωτό σε μπολ κόβοντάς το σε μπάλες με κουτάλα παγωτού.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…