Ώρα για …τορτίγια!

Συντάκτης: Flowmagazine

Πόσες είναι οι στιγμές, τώρα που αποφεύγουμε να τρώμε απ’ έξω, που έχουμε λιγουρευτεί γεύσεις από ethnic κουζίνα; Τι θα λέγατε, λοιπόν, για μεξικάνικο; Αντί να αγοράσουμε τις πίτες έτοιμες, αυτήν τη φορά θα τις φτιάξουμε. Και μάλιστα, σας προτείνουμε δύο τρόπους για την τέλεια τορτίγια.

Πρώτος τρόπος:

Υλικά

φλιτζάνια καλαμποκάλευρο

1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό

μια πρέζα αλάτι (προαιρετικά)

Διαδικασία

  • Βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το νερό σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Τυλίγουμε το μείγμα με μια πετσέτα και το αφήνουμε στην άκρη για 2 ώρες να «ξεκουραστεί».

  • Μετά τις 2 ώρες ζυμώνουμε ξανά και στη συνέχεια χωρίζουμε 12 μπάλες .

  • Ανοίγουμε μία μία μπάλα σε φύλλο με τον πλάστη, προσέχοντας να έχει διάμετρο περίπου 15 με 17 εκατοστά το κάθε φύλλο.

  • Θερμαίνουμε το αντικολλητικό μας τηγάνι και, χωρίς να προσθέσουμε λάδι, βάζουμε την τορτίγια χωρίς λάδι έως ότου να πάρει χρώμα. Την αναποδογυρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα κι από την άλλη, και κάνουμε το ίδιο με τις υπόλοιπες.

Δεύτερος τρόπος:

Υλικά

2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο

45 gr βούτυρο

1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1/2 σακουλάκι σκόνη μπέϊκιν πάουντερ

1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό

Διαδικασία

  • Βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπεϊκιν πάουντερ σε ένα μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά.

  • Προσέχουμε το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, το κόβουμε σε κομματάκια, το ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.

  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ομογενής μάζα.

  • Το αφήνουμε για 2 ώρες να «ξεκουραστεί» και ύστερα το χωρίζουμε σε 12 μπάλες. Ανοίγουμε μία μία μπάλα σε φύλλο με τον πλάστη, προσέχοντας να έχει διάμετρο περίπου 15 με 17 εκατοστά το κάθε φύλλο.

  • Θερμαίνουμε το αντικολλητικό μας τηγάνι και, χωρίς να προσθέσουμε λάδι, βάζουμε την τορτίγια χωρίς λάδι έως ότου να πάρει χρώμα. Την αναποδογυρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα κι από την άλλη, και κάνουμε το ίδιο με τις υπόλοιπες.

Tips για το σερβίρισμα:

Μπορούμε να τη δοκιμάσουμε ως συνοδευτικό (αντί για ψωμί), είτε ως κυρίως γεύμα, με γέμιση από κρέας ή λαχανικά και τυρί. Ό,τι κι αν επιλέξετε, το σίγουρο είναι ότι η τορτίγια θα κάνει το γεύμα σας πεντανόστιμο!

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…