Κρεμμύδια με πλιγούρι και κιμά
Τα κρεμμύδια είναι μια εξαιρετική επιλογή για γεμιστά για να ξεφύγετε από τα τετριμμένα. Ο σεφ Δημήτρης Οχτάρας τα συνδυάζει με πλιγούρι και κιμά και δημιουργεί μια απόλυτα υγιεινή πρόταση.
Υλικά για 4 άτομα
4 μεγάλα κρεμμύδια
50 γρ πλιγούρι (μουλιασμένο σε νερό)
300 γρ κιμά (μοσχαρίσιο)
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο μαϊντανό
λίγο μοσχοκάρυδο
αλάτι- πιπέρι
60 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
100 ml κρασί λευκό (κατά προτίμηση Σάμος)
80 γρ.φέτα τριμμένη
λίγο δενδρολίβανο
Τρόπος παρασκευής
1. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και κόβουμε το πάνω μέρος κάνοντας ένα καπάκι
2. Αδειάζουμε το εσωτερικό του δημιουργώντας έτσι ένα δοχείο.
3. Ψιλοκόβουμε το δεντρολίβανο και το σκορδάκι και τα σοτάρουμε σε λίγο λαδάκι
4. Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά του
5. Σβήνουμε με το κρασάκι και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο,και το αλατοπίπερο
6. Κατόπιν προσθέτουμε το χυμό της ντομάτας.
7. Σιγοβράζουμε για 5-8 λεπτά, και προσθέτουμε το πλιγούρι εφόσον το στραγγίξουμε καλά, καθώς και τη φέτα. Ανακατεύουμε καλά.
8. Με το μείγμα αυτό γεμίζουμε τα κρεμμύδια και τα καπακώνουμε
9. Τα ψήνουμε στον φούρνο ( στους 190 βαθμούς) για 25 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!