Ομελέτα με μπάμιες

Συντάκτης: Άννα Φρύνη

Ομελέτα Με Μπάμιες

Η ομελέτα είναι ένα φαγητό που σου επιτρέπει όλους τους πιθανούς συνδυασμους. Αυτή τη φορά παντρεύεται με τις μπάμιες. Για να δούμε τι βγήκε…

Υλικά

4 αυγά

200 gr κρεμύδια τριμμένα

100 gr κόκκινες πιπεριές κομένες σε μικρούς κύβους

2 κουταλιές σούπας ηλιέλαιου

30 gr ψίχα ψωμιού

5 κουταλίες σούπας ζεστό γάλα

1,5 κουταλιά σούπας μέντα

1/2 κουταλάκι καφέ ζάχαρη

3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού

πάπρικα

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αλείφουμε με τη μισή ποσότητα ηλιέλαιου ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια να αχνιστούν για 5′ λεπτά έχοντας τα αλατίσει.

Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, τη ζάχαρη και τη μέντα και βράζουμε σε σκεπασμένη κατσαρόλα και χαμηλή φωτιά για 10′ λεπτά ακόμη.

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις μπάμιες. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε μισό λίτρο νερό και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τις μπάμιες. Αφήνουμε να βράσουν για 45′ λεπτά.

Βάζουμε στο ζεστό γάλα την ψίχα και αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 180o. Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με το υπόλοιπο λάδι και αδειάζουμε μέσα τα αυγά, το μίγμα κρεμμυδιών και τις μπάμιες. Προσθέτουμε αλάτι, πάπρικα, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 45-50′ λεπτά.

Σερβίρουμε ζεστή ή κρύα την ομελέτα, συνοδεύεται από γιαούρτι στραγγιστό με μέντα ή πάπρικα.

Πρόκειται για μεσανατολίτικο πιάτο που στέκει διστακτικά ανάμεσα στη δική μας ομελέτα και την γαλλική quiche. Θα είναι ιδανικό γεύμα για ένα μεσημέρι του Ιουνίου, αλλά θα ενθουσιάσει και τους φίλους σας αν το προσφέρετε σε party.

Συντάκτης: Άννα Φρύνη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.