Ομελέτα με λαχανικά, μαύρο ψωμί και φρέσκα φρούτα
Ένα πρωϊνό που συνδυάζει γεύσεις αλμυρές και φρουτώδη αρώματα. Η ομέλετα θα μπορούσε να είναι διαίτης αλλά συνάμα νοστιμότατη και θρεπτική γιατί είναι καλό να αρχίζετε την μέρα σας με ένα βασιλικό πρωϊνό που το απολαμβάνετε και δεν αποτελεί κατ’αναγκαστικό έργο. Δοκιμάστε λοιπόν την ομελέτα που συνδυάζει τα λαχανικά με τα φρούτα της αρεσκείας σας και δε θα το μετανοιώσετε!
Υλικά
– 2 αβγά
– 1 κουταλιά νερό
– 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
– 1 φλυτζάνι κομμένα λαχανικά κρεμμύδι, πιπεριά, ντομάτα, μπρόκολο, κολοκυθάκι, μανιτάρια)
– Αλάτι, Πιπέρι
– 2 κουταλιές σάλτσα ντομάτα
– 1 φέτα μαύρο ψωμί λιναριού
– 1 φλιτζάνι ανάμεικτα φρούτα
Εκτέλεση
- Σ’ένα μπολ χτυπήστε τα αβγά με το νερό. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με το λάδι.
- Σοτάρετε τα λαχανικά για 5 λεπτά. Ρίξτε τα αβγά και ψήστε την ομελέτα.
- Αλατοπιπερώστε και ρίξτε τη σάλτσα. Σερβίρετε την ομελέτα με μαύρο ψωμί και φρούτα εποχής.
Συμβουλή: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένα λαχανικά.