Ομελέτα με κολοκύθια και δυόσμο
Όταν βρίσκεται γύρω σας ο δυόσμος νιώθετε την ευωδιά του να γεμίζει το χώρο. Ένα αγαπημένο μυρωδικό που μπορείτε να έχετε φρέσκο όλο το χρόνο αν τον φυτέψετε σε μια μεγάλη γλάστρα στο μπαλκόνι σας. Με φρέσκο δυόσμο μπορείτε να δημιουργήσετε υγιεινά πιάτα που θα μοσχομυρίζουν στο τραπέζι σας. Ένα από αυτά είναι και η πανεύκολη συνταγή που σας προτείνουμε. Ομελέτα με κολοκύθια και δυόσμο. Ιδανική για χορτοφάγους και όσους αναζητούν ευκολία και νοστιμιά στη μαγειρική τους.
Υλικά
1 κιλό κολοκύθια
Ένα ματσάκι δυόσμο
6 αυγά
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και πλένετε τα κολοκύθια.
- Τα κόβετε σε χοντρές ροδέλες και τα βάζετε να αχνιστούν στο τηγάνι με λίγο λάδι.
- Προσθέτετε τα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα και τα ανακατεύετε.
- Χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε τη ρίγανη και το πιπέρι και τα ρίχνετε στο τηγάνι.
- Μόλις ροδίσει η ομελέτα από τη μια πλευρά τη γυρνάτε από την άλλη.
- Όταν ψηθεί την αποσύρετε από τη φωτιά.
Εναλλακτικά, για πιο έντονη γεύση μπορείτε να προσθέσετε στο μίγμα των αυγών και λίγη φέτα σε μικρά κομματάκια.