Ομελέτα με κιμά
Μισό κιλό κιμάς, 6 αυγά και 2 φρέσκα κρεμμυδάκια είναι εκείνα τα τρία βασικά υλικά που αν συναντηθούν στο τηγάνι πρόκειται να αφήσουν ένα εύγευστο μεσημεριανό γεύμα. Αυτό το νόστιμο και αγνό πιάτο ετοιμάζεται γρήγορα και εύκολα χωρίς να βαραίνει το στομάχι σας τις θερμές αυτές ημέρες!
Υλικά
- 500 γρ. κιμάς
- 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 50 γρ. μανιτάρια σε φέτες
- 1 κ. γλ. καυτερή σάλτσα
- 1 κ. γλ. σόγια σος
- 2 κ. γλ. κρασί άσπρο ξηρό
- 6 αυγά
- 2 κ. σ. νερό
- 1 κονσέρβα baby-corn κομμένα σε φέτες
Εκτέλεση
- Σε μια μέτρια σε μέγεθος κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρετε πολύ καλά τον κιμά μέχρι να ασπρίσει.
- Στη συνέχεια προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, τα καλαμποκάκια, τα μανιτάρια και τις σάλτσες μαζί με το κρασί.
- Συνεχίζετε με τον κιμά μέχρι να μαγειρευτεί καλά. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο.
- Μόλις είναι έτοιμο, βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Σε ένα μεσαίο μπoλ σπάτε μέσα τα αυγά, προσθέτετε λίγο νερό και χτυπήστε τα ελαφρώς με το σύρμα.
- Βάζετε πάνω στο μάτι της κουζίνας ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και περιμένετε μέχρι να ζεσταθεί.
- Περιχύνετε τα χτυπημένα αυγά και περιμένετε μέχρι να ψηθούν. Ύστερα γυρίστε τα από την άλλη μεριά (όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά) και αφήστε μερικά δευτερόλεπτα να ψηθούν.
- Τοποθετείτε την ομελέτα σας σε μια μεγάλη πιατέλα και την καλύπτετε με τον κιμά που φτιάξατε.