Ομελέτα φούρνου

Συντάκτης: Μαρία Γέραλη

Ομελέτα φούρνουΗ ομελέτα αποτελεί ένα γρήγορο και εύκολο φαγητό κυρίως όταν γυρίζουμε μετά από δουλειά και θέλουμε κάτι να φάμε. Όλοι γνωρίζουμε ότι η ομελέτα μαγειρεύεται κυρίως στο τηγάνι όμως και ο φούρνος αποτελεί μια ιδανική επιλογή. Τι θα λέγατε να τον ανάψετε;

Υλικά

3 αυγά

1 κολοκυθάκι

2 πιπεριές (κόκκινη και κίτρινη)

1 κρεμμύδι

3 φέτες μπέικον

2 πατάτες

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά και κάρυ

Μία κουταλιά της σούπας γάλα φρέσκο

1 φλιτζάνι τσαγιού τυρί που λιώνει της επιλογής σας (ρεγκάτο)

Αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180ο βαθμούς κελσίου.
  • Έπειτα, καθαρίζουμε και τηγανίζουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ. Οι πατάτες είναι προαιρετικές, αν θέλετε μπορείτε να τις αποφύγετε. Απλά με αυτές θα είναι πιο πλούσιο το γεύμα μας.
  • Αφού τις τηγανίσουμε, καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λωρίδες και το κρεμμύδι σε ροδέλες. Το κολοκυθάκι το κόβουμε σε φέτες.
  • Σε ένα μικρό τηγανάκι με ελάχιστο ελαιόλαδο ρίχνουμε το μπέικον να σοταριστεί και μετά όλα τα λαχανικά μας.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά μας. Προσοχή με το αλάτι λόγω του μπέικον.
  • Μέσα στο πυρέξ με τις πατάτες ρίχνουμε και το υπόλοιπο μίγμα που έχουμε στο τηγάνι.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αυγά που έχουμε σπάσει και ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο ταψί και φροντίζουμε να πάει παντού.
  • Τέλος, προσθέτουμε το τυρί μας. Ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί σκεπάζοντας με ένα αλουμινόχαρτο. Τα τελευταία 5 λεπτά το βγάζουμε για να ροδίσει. Αφήνουμε περίπου 20 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας.

Πάντα μπορείτε να προσθέσετε και να αφαιρέσετε αν κάποια από τα υλικά δεν σας αρέσουν. Το φαγητό μας είναι έτοιμο!

Συντάκτης: Μαρία Γέραλη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.