Οι Πατάτες του Φτωχού

Συντάκτης: Ελένη Αλεξάνδρα Μιχαλοπούλου

Η φρουτώδης και ελαφρά πικάντικη γεύση του ελαιολάδου δεν υπολείπεται των ωφελειών του, γι’ αυτό δεν υπάρχει δικαιολογία να μην το προσλάβετε με κάθε τρόπο. Δοκιμάστε μία εύκολη, γρήγορη και γευστικότατη συνταγή, στην οποία ξεχωρίζει το καλής ποιότητας ελαιόλαδο.

Πρόκειται για ένα κλασικό ισπανικό πιάτο για κάθε εποχή και… βαλάντιο, όπως προδίδει το όνομά του: είναι οι «Πατάτες του Φτωχού» (Patatas a lo Pobre) που όμως μόνο φτωχές σε νοστιμιά που δεν είναι. Αντιθέτως, αποτελούν το τέλειο συνοδευτικό για οποιοδήποτε κρεατικό ή ψαρικό.

Συνταγή με ελαιόλαδο:

Για να περιποιηθείτε 4 άτομα θα χρειαστείτε:

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

4 μεσαίες πατάτες, ξεφλουδισμένες κομμένες σε χοντρές φέτες

1 μεγάλη πράσινη πιπεριά (που θα έχετε αφαιρέσει τα σπόρια της και κόψει λεπτές ροδέλες)

2 κουταλιές της σούπας ξίδι της αρεσκείας σας

200 χλγρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

όσο αλάτι και πιπέρι προτιμάτε

Εκτέλεση

  • Ανακατεύετε το κρεμμύδι, τις πατάτες και την πιπεριά, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με το ξύδι.
  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σ’ ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία φωτιά και ρίχνετε μέσα τα παραπάνω υλικά.
  • Τα μαγειρεύετε για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντάς τα που και που για να μην κολλήσουν.
  • Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά όταν οι πατάτες έχουν μαλακώσει και τις απολαμβάνετε όσο είναι ακόμα ζεστές.

Συντάκτης: Ελένη Αλεξάνδρα Μιχαλοπούλου,

Influence:

Οι ακαδημαϊκοί τίτλοι σπουδών της είναι στη νομική επιστήμη και η πολυετής επαγγελματική της εμπειρία στο λειτούργημα της δικηγορίας…