Οι γλυκές γευστικές απολαύσεις του Έρωτα…

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά

Θέλετε φέτος να …ηδονίσετε τον ουρανίσκο του αγαπημένου σας ή της αγαπημένης σας; Θα θέλατε πολύ να του/της φτιάξετε κάποιο γλυκό με τα χεράκια σας αλλά δεν έχετε ιδέα από ζαχαροπλαστική. Μικρό το κακό… Γι’ αυτό υπάρχουν τα ζαχαροπλαστεία! Εκείνη την ημέρα αλλά και την προηγούμενη όλοι οι ζαχαροπλάστες του κόσμου βάζουν κάτω τα κεφάλια και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στύβοντας όλη την φαντασία που διαθέτουν για να σας εντυπωσιάσουν. Έτσι, μην αγχωθείτε καθόλου σίγουρα θα εξιτάρετε τον ουρανίσκο του συντρόφου σας αλλά όχι με τα χεράκια σας!

Η καρδιά σε πρώτο πλάνο!

Μπορεί στο σχέδιο να μην υπάρχει πρωτοτυπία, (άλλωστε εκείνη την ημέρα την τιμητική της την έχει η καρδιά) και να βλέπετε όλα τα είδη γλυκών σε καρδούλες αλλά σίγουρα υπάρχει πρωτοτυπία γεύσεων. Για εκείνη την ημέρα οι ζαχαροπλάστες δημιουργούν τούρτες και παστάκια καρδιάς με μους σοκολάτας, πασπαλίζουν με μπόλικα πολύχρωμα τρουφάκια ή ροζ καραμελάκια και γαρνίρουν σαντιγί φράουλας.

Σε μπισκοτάκια θα βρείτε μεγάλη ποικιλία, πάντα όμως σε σχήμα καρδιάς. Μπισκότα με σοκολατένιες σταγόνες, με γέμιση φράουλας και σοκολάτας αλλά και σοκολατάκια με γέμιση καφέ, μπανάνα αλλά και ποτό.

Το… κερασάκι!

Το καλύτερο όλων αυτών όμως είναι και ο τρόπος που τα προσφέρουν στον πελάτη. Το… κερασάκι λοιπόν, είναι όλα αυτά τα κόκκινα και ροζ τούλια, με τις βελούδινες κορδέλες, τα αυτοκολλητάκια σε σχήμα καρδιάς και τα αρκουδάκια που στολίζουν κάποιες από αυτές τις λαχταριστές λιχουδιές.

Τι καλύτερο λοιπόν από το να προσφέρετε μαζί με το δώρο σας μια τέτοια ζαχαρολυχουδιά; Με την προοπτική πάντα ότι θα την απολαύσετε παρέα…

Σουφλέ Πραλίνα

Για όσους-ες θα ήθελαν να φτιάξουν κάτι χειροποίητο για το ταίρι τους, τότε…

O σεφ Κώστας Περίκος βάζει όλη του την τέχνη και προτείνει ένα ξεχωριστό γλυκό για ερωτευμένους. Το σουφλέ πραλίνα γεμίζει το στόμα με την πλούσια γεύση του και θα σας αποζημιώσει για τον κόπο που απαιτεί η παρασκευή του.

ΥΛΙΚΑ

1 κουταλιά σούπας αλεύρι
150 γρ. γάλα
50 γρ. ζάχαρη βανίλια
4 αβγά, χωρισμένα τα ασπράδια απ’ τους κρόκους
25 γρ. βούτυρο, μαλακό

Πραλίνα
40 γρ. κομμένα αμύγδαλα
40 γρ. φουντούκια κομμένα
75 γρ. ζάχαρη
2 κουταλιές νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε τους ξηρούς καρπούς σε ταψί, κάτω από το γκριλ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  • Tα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Bάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια μικρή χύτρα και τα βράζουμε μέχρι η ζάχαρη να γίνει καραμέλα.
  • Ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς, ανακατεύουμε και τα βάζουμε αμέσως σ’ ένα λαδωμένο ταψί.
  • T’ αφήνουμε να κρυώσουν, τα βάζουμε σε γουδί και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν χοντρή σκόνη.
  • Χτυπάμε το αλεύρι με 2 κουταλιές γάλα σε μια χύτρα μέχρι να γίνει μια λεία μάζα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και ζάχαρη. Το βράζουμε σιγά για 1 λεπτό ανακατεύοντας.
  • Ρίχνουμε ένα – ένα τους κρόκους και το βούτυρο. Τα κρυώνουμε και προσθέτουμε την πραλίνα.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών μέχρι να πήξουν και τα ρίχνουμε στο μίγμα.
  • Το βάζουμε σε μια βουτυρωμένη φόρμα σουφλέ (1 λίτρο) και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, 190°C, για 35-40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Σερβίρουμε αμέσως.

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά,

Influence:

Απόφοιτη του Δημόσιου ΙΕΚ Κηφισιάς Δημοσιογραφίας Συντάκτες και Ρεπόρτερ. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά…