Οι 5 φαγώσιμες απολαύσεις του καλοκαιριού!

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά

Οι 5 φαγώσιμες απολαύσεις του καλοκαιριού!Αν θέλουμε να δώσουμε και στο γαστρονομικό μας χάρτη μια νότα καλοκαιριού, ιδού τα 5 in καλοκαιρινά πιάτα παγκοσμίως…

Elote

Το Elote έρχεται κατευθείαν από το Μεξικό και ενώ είναι ένα ιδανικό καλοκαιρινό επιδόρπιο έχει λίγες θερμίδες παραπάνω… Η μεξικανική εκδοχή του ψητού καλαμποκιού έχει περισσότερες θερμίδες από το απλό καλαμπόκι στα κάρβουνα που ξέρουμε, από την άλλη όμως είναι σίγουρα πολύ πιο γευστικό και ιδανικό για τις καλοκαιρινές μας βραδιές. Αφού ψηθεί το καλαμπόκι, περιχύνεται με μαγιονέζα ή τυρί, τριμμένο τσίλι και λίγο χυμό lime.

Bruschetta

Η bruschetta έρχεται κατευθείαν από ιταλίκη και είναι μια πιο gourmet εκδοχή του δικού μας ντάκου! Αποτελεί ένα νόστιμο κι ελαφρύ ορεκτικό, ιδανικό για το καλοκαίρι, μιας και έχει ντομάτες που το καλοκαίρι έχουν την τιμητική τους. Εύκολη στην Παρασκευή, αφού θα χρειαστείτε, φρυγανισμένο ψωμί, ώριμες ντομάτες, αλάτι και ελαιόλαδο.

Affogato

Άλλο ένα πίατο, το affogato που έρχεται απευθείας από Ιταλία. Για την ακρίβεια στα ιταλικά θα πει «πνιγμένο». Ας το φάμε λοιπόν και ας βρεθούμε σε μια γλυκιά «θάλασσα». Μια μπάλα παγωτού βανίλια σε μια κούπα περιχυμένη από μια δόση εσπρέσο. Το αποτέλεσμα είναι ένα ημι-παγωμένο επιδόρπιο, που χρυσαφίζει, με εναλλαγές γλυκού και πικρού. Δοκιμάστε και μια δόση Amaretto ή λικέρ καφέ και το επιδόρπιο θα τελειοποιηθεί.

Οι 5 φαγώσιμες απολαύσεις του καλοκαιριού!Gazpacho

Για όσους από εσάς λατρεύετε τις σούπες το χειμώνα αυτή η καλοκαιρινή σούπα με το ισπανικό της ταπεραμέντο θα σας ξετρελάνει.Το gazpacho είναι μια κρύα ισπανική ντοματόσουπα, με καταγωγή από την Ανδαλουσία. Είναι κρεμώδης και βασικά της συστατικά είναι οι φρέσκιες ντομάτες, το αγγούρι, οι πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύδι και φυσικά, το μπαγιάτικο ψωμί. Το τελευταίο είναι και το πιο σημαντικό συστατικό της.

Kulfi

Ένα πρωτότυπο παγωμένο επιδόρπιο αποτελεί το kulfi. Οι λάτρεις του παγωτού θα αναστατωθούν με αυτό. Είναι ένα παραδοσιακό ινδικό παγωμένο επιδόρπιο που λιώνει αργά κι έχει γεύση συνήθως από μάνγκο ή τριαντάφυλλο. Σερβίρεται συνήθως σε matkas μικρά πήλινα δοχεία που το προφυλάσσουν από την υψηλή θερμοκρασία, ώστε να μη λιώνει γρήγορα.

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά,

Influence:

Απόφοιτη του Δημόσιου ΙΕΚ Κηφισιάς Δημοσιογραφίας Συντάκτες και Ρεπόρτερ. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά…