Βελτιώστε τη διατροφή σας… με τροφές γεμάτες σίδηρο! Εκτός από την κληρονομικότητα ή άλλες παθολογικές αιτίες, τα επίπεδα του σιδήρου …
Οι φακές αλλιώς!!
Πολλές φορές στο σπίτι «γκρινιάζουν» τα παιδιά ότι δε θέλουν να φάνε και πάλι φακές. Με τη συγκεκριμένη συνταγή είμαστε όλοι χαρούμενοι!! Τα παιδιά δε νιώθουν ότι τρώνε συνέχεια το ίδιο και οι γονείς είναι σίγουροι ότι τα παιδιά τους παίρνουν ένα ευρύ φάσμα θρεπτικών συστατικών με μιας.
Υλικά για 6 άτομα
500 γρ. φακές
6 καρότα
1 ξερό κρεμμύδι
1 κομμάτι (περίπου 5εκ) φρέσκο τζίντζερ
3 κ.σ. ρύζι αναποφλοίωτο
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Κουρκουμάς
150mL γάλα καρύδας ελαφρύ
Εκτέλεση
- Αφού έχουμε ξεπλύνει τις φακές τις αφήνουμε για 3 ώρες να μουσκέψουν
- Καθαρίζουμε τα καρότα, το κρεμμύδι και το τζίντζερ (ολόκληρα, δεν τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια)
- Αφού περάσουν 3 ώρες βάζουμε τις φακές στη χύτρα ταχύτητας και προσθέτουμε τα καρότα, το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά και νερό
- Βράζουμε για 20’ στη χύτρα ταχύτητας
- Αφού κρυώσει η χύτρα και μπορούμε να ανοίξουμε το καπάκι της με ασφάλεια, βγάζουμε τα καρότα, το κρεμμύδι και το τζίντζερ από τη χύτρα και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
- Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε και το γάλα καρύδας και αλέθουμε όλα τα υλικά μαζί με τη ράβδο.
- Προσθέτουμε τα αλεσμένα λαχανικά με το γάλα καρύδας στη χύτρα με τις φακές και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 5 λεπτά.