Ο πασίγνωστος σεφ Νόμπου αγαπάει την κάπαρη και από φραγκοσυκιές έφτιαξε σάλτσα κάκτου!

Συντάκτης: Flowmagazine

Ο άνθρωπος που επέβαλε με τη μαγειρική και τα εστιατόριά του τον γιαπωνέζικο τρόπο διατροφής, σε κάθε ταξίδι του στην Ελλάδα, παίρνει μαζί του πάντα φύλλα και καρπούς κάπαρης! Κι όμως, νέος είχε σκεφτεί να δώσει τέλος στη ζωή του…

Με την χαρακτηριστική γιαπωνέζικη ευγένεια ο Νομπουγιούκι Ματσουχίσα, γνωστός ως Νόμπου, μοιράζεται στιγμές της ζωής του και της αγάπης του στο σούσι η οποία γεννήθηκε όταν ήταν μικρό παιδάκι. Κι όμως ο άνθρωπος με τα 30 περίπου εστιατόρια Μatsuhisa ανά τον κόσμο είχε στο ξεκίνημα της πορείας του σκεφτεί όχι μόνο να τα παρατήσει αλλά και να αυτοκτονήσει.

«Η οικογένειά μου με εμπόδισε να αυτοκτονήσω και να ξανασταθώ στα πόδια μου»

»Κάποιοι άνθρωποι αναζητούν την ευκολία και προσπαθούν να πετύχουν γρήγορα και εύκολα. Η ζωή όμως ποτέ δεν είναι εύκολη. Πρώτα πρέπει να ανεβείς το πρώτο σκαλί, έπειτα το δεύτερο, το τρίτο…Εγώ άρχισα στα 18 μου, πήγα στο Περού, στην Αργεντινή και στην Αλάσκα όπου το εστιατόριό μου κάηκε! Ήμουν τόσο απελπισμένος, που σκέφτηκα σοβαρά να αυτοκτονήσω. Η οικογένειά μου όμως με εμπόδισε και με βοήθησε να ξανασταθώ στα πόδια μου. Γι’αυτό τώρα θεωρώ τον εαυτό μου ευτυχισμένο και εκτιμώ κάθε στιγμή της ζωής μου»

Πώς οι φραγκοσυκιές της Μυκόνου γέννησαν μια σάλτσα…κάκτου!

»Σχεδόν όλα τα πιάτα που δημιουργώ έχουν μια ιστορία. Όταν ήρθα στη Μύκονο και είδα φραγκοσυκιές στον κήπο του ξενοδοχείου Belvedere όπου βρίσκεται το εστιατόριό μας, πήγα με ένα μαχαίρι, έκοψα μερικά φύλλα και δημιούργησα έτσι τη σάλτσα κάκτου! Αυτό το έκανα έχοντας την εμπειρία του Μεξικού, όπου τρώνε πολύ τους κάκτους. Στο τέλος της χρονιάς οι φραγκοσυκιές είχαν εξαφανιστεί! Προσωρινά βέβαια!»

«Όταν φεύγω από την Ελλάδα παίρνω πάντα μαζί μου κάπαρη»

«» Μου αρέσει πολύ το ελληνικό λάδι και το χρησιμοποιώ ήδη στις συνταγές μου. Αυτό όμως που μου αρέσει ιδιαίτερα είναι η κάπαρη. Όταν φεύγω από την Ελλάδα παίρνω πάντα μαζί μου φύλλα και καρπούς κάπαρης, τα οποία χρησιμοποιώ μόνο σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, επειδή δεν είναι δυνατόν να προμηθεύω συνεχώς τα εστιατόριά μου με αυτά. Θα μου άρεσε πολύ, για παράδειγμα, να κάνω σούσι από σκουμπρί με καρπούς ή φύλα από κάππαρη.»

Πηγή: Βημαgazino

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…