Ντολμαδάκια με κιμά και γιαούρτι

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Ντολμαδάκια με κιμά και γιαούρτιΑν δεν θέλετε κιμά στα ντολμαδάκια μπορείτε να το αφαιρέσετε από τα υλικά, η διαδικασία παραμένει η ίδια. Σερβίρετέ τα με μια διαφορετική σάλτσα από την παραδοσιακή με αυγολέμονο.

Υλικά

3/4 κιλού άπαχος κιμάς μοσχαρίσιος

1/4 κιλού αμπελόφυλλα

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

1 ματσάκι άνηθος

1 κ. σ. δυόσμος

3 κ. σ. λάδι

1 φλ. ρύζι γλασέ

300 γρ. άπαχο γιαούρτι

Χυμό από μισό λεμόνι

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλύντε καλά τα αμπελόφυλλα και ζεματίστε τα με καυτό νερό στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο χυμό λεμονιού και αλάτι.
  • Ψιλοκόψτε το κρεμμυδάκι, τον άνηθο και το δύοσμο, ανακατέψτε με τον κιμά και το ρύζι και αλτοπιπερώστε.
  • Πάρτε ένα ένα τα αμπελόφυλλα από την ανάποδη, βάλτε 1 κ. γλ. από τη γέμιση και τυλίξτε το σε μακρόστενο ντολμαδάκι.
  • Τοποθετήστε τα στη σειρά μέσα στην κατσαρόλα πολύ κοντά το ένα με το άλλο.
  • Καλύψτε τα με νερό, σκεπάστε τα από πάνω με ένα πιάτο που να εφαρμόζει πάνω στα ντολμαδάκια και μαγειρέψτε τα για 40 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ βάζετε το γιαούρτι, προσθέτετε λίγο αλάτι και χυμό λεμονιού και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να γίνει κρεμώδες.

Tip: Αν τα μαγειρέψετε σε χύτρα ταχύτητας, δε χρειάζεται να τα σκεπάσετε με πιάτο και ο χρόνος μαγειρέματος μειώνεται στα 20 λεπτά.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…