Ντάκος ο κρητικός
Τον έχουν γευτεί χιλιάδες τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο στη χώρα μας. Το όνομα του ακούγεται το ίδιο στα ελληνικά ή στα αγγλικά. Τρώγεται σαν σαλάτα ή ορεκτικό. Ποιος είναι; Μα ο αυθεντικός κρητικός ντάκος βέβαια!
Υλικά
- 2 κριθοκουλούρες κρητικές
- 3 ντομάτες ώριμες
- 1 κουταλιά της σούπας ξινομυζήθρα
- Αλάτι
- Λίγη ρίγανη
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βρέχετε τις κριθοκουλούρες με ελάχιστο νερό να μαλακώσουν.
Κόβετε τις ντομάτες στη μέση, αφαιρείτε τα κοτσάνια και τις τρίβετε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
Τοποθετείτε τις κριθοκουλούρες σε ένα ρηχό πιάτο και ρίχνετε από πάνω το μίγμα της ντομάτας, αφού το έχετε αλατίσει.
Πασπαλίζετε τις ντομάτες με κομματάκια ξινομυζήθρα, ρίχνετε από πάνω λίγη ρίγανη και ελαιόλαδο και οι ντάκοι σας είναι έτοιμοι.
Καλή σας απόλαυση!