Νόστιμες πατάτες φούρνου
Είστε από τους λάτρεις της τηγανητής πατάτας, θεωρώντας ότι οι πατάτες φούρνου είναι μάλλον άνοστες; Δοκιμάσαμε μια συνταγή για να σας εμπνεύσουμε να αναθεωρήσετε. Πατάτες φούρνου με ποικιλία μπαχαρικών και εσπεριδοειδών, ώστε να νοστιμίσουν και να κερδίσουν μια καλή θέση στο διατροφικό μενού μας.
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες
- 1 πορτοκάλι
- 1 λεμόνι
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ελαφρώς πικάντικη
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Πάπρικα γλυκιά
- Μέλι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε καλά και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. Τις κόβουμε σε σχετικά μεγάλα κομμάτια, ίδια περίπου μεταξύ τους, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Αφού τις κόψουμε, τις τοποθετούμε σε ένα πιρέξ ή ταψί. Παράλληλα προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 ή 200 βαθμούς Κελσίου.
- Μέσα σε ένα μπολάκι βάζουμε τη μουστάρδα, το χυμό από το πορτοκάλι και το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι, ένα κουταλάκι μέλι, τη ρίγανη και τέλος την πάπρικα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αφού ανακατέψουμε το μίγμα, το περιχύνουμε στις πατάτες και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μια φλούδα από το πορτοκάλι και το λεμόνι.
- Τέλος, ανακατεύουμε το μίγμα με τις πατάτες ώστε να πάει παντού και ύστερα τοποθετούμε στον φούρνο που ήδη έχουμε προθερμάνει και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.
Είναι μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για νόστιμες και υγιεινές πατάτες. Δοκιμάστε την!