Noodles με αρακά
Τα noodles διαφέρουν από τα μακαρόνια τόσο στον τρόπο μαγειρικής όσο και στη γεύση. Μπορείτε όμως εξίσου να τα συνδυάσετε με όποιο τρόπο επιθυμείτε ή ακόμα και να φτιάξετε δική σας πρωτότυπη συνταγή.
Αν δεν προλάβατε να μαγειρέψετε, φτιάξετε noodles και σε λίγα λεπτά θα έχετε ένα έτοιμο γευστικό γεύμα!
Υλικά
1 πακέτο noodles
1 φλ. αρακά (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
5 μανιτάρια (άσπρα) κομμένα στη μέση
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζετε τον αρακά για 10’ περίπου σε μια κατσαρόλα και ύστερα το σοτάρετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα.
- Προσθέτετε ελάχιστο αλάτι.
- Ζεσταίνετε νερό σε μια κατσαρόλα (μέτρια σε μέγεθος) ή σε ένα μεγάλο τηγάνι.
- Όταν αρχίσει να βράζει το νερό, κλείνετε το μάτι της κουζίνας και βάζετε μέσα τα noodles. Αμέσως θα μαλακώσουν!
- Προσθέτετε ελάχιστο αλάτι.
- Ανακατεύετε λίγο με το πιρούνι για να απλωθούν και τα αφήνετε μέσα στο ζεστό νερό.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνετε ελάχιστα και τα αφήνετε μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Σουρώνετε τα noodles και προσθέτετε μέσα τον αρακά και τα μανιτάρια.
- Ανακατεύετε καλά και μοιράζετε σε μερίδες.