Noodles με αρακά

Συντάκτης: Λορένα Μέμα

Τα noodles διαφέρουν από τα μακαρόνια τόσο στον τρόπο μαγειρικής όσο και στη γεύση. Μπορείτε όμως εξίσου να τα συνδυάσετε με όποιο τρόπο επιθυμείτε ή ακόμα και να φτιάξετε δική σας πρωτότυπη συνταγή.

Αν δεν προλάβατε να μαγειρέψετε, φτιάξετε noodles και σε λίγα λεπτά θα έχετε ένα έτοιμο γευστικό γεύμα!

Υλικά

1 πακέτο noodles

1 φλ. αρακά (φρέσκο ή κατεψυγμένο)

5 μανιτάρια (άσπρα) κομμένα στη μέση

1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζετε τον αρακά για 10’ περίπου σε μια κατσαρόλα και ύστερα το σοτάρετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Προσθέτετε ελάχιστο αλάτι.
  • Ζεσταίνετε νερό σε μια κατσαρόλα (μέτρια σε μέγεθος) ή σε ένα μεγάλο τηγάνι.
  • Όταν αρχίσει να βράζει το νερό, κλείνετε το μάτι της κουζίνας και βάζετε μέσα τα noodles. Αμέσως θα μαλακώσουν!
  • Προσθέτετε ελάχιστο αλάτι.
  • Ανακατεύετε λίγο με το πιρούνι για να απλωθούν και τα αφήνετε μέσα στο ζεστό νερό.
  • Σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνετε ελάχιστα και τα αφήνετε μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Σουρώνετε τα noodles και προσθέτετε μέσα τον αρακά και τα μανιτάρια.
  • Ανακατεύετε καλά και μοιράζετε σε μερίδες.

Συντάκτης: Λορένα Μέμα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.