New York Cheesecake

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά

Ο Chef του εστιατορίου «Μάγευμα», Μιχάλης Βογιατζής, μας προτείνει μια απολαυστική συνταγή του Cheesecake New York για όλους εμάς που το λατρεύουμε! Απολαύστε το μαζί με το απογευματινό σας εσπρεσάκι στη βεράντα σας!

Θα χρειαστούμε για 12-14 κομμάτια:

150γρ. Μπισκότα (ή 1 ½ πακέτο μπισκότο)

80γρ. Βούτυρο

250γρ. Μασκαρπόνε

200γρ. Τυρί Μπούκο ή Φιλαδέλφια

500γρ. Κρέμα Γάλακτος για μαγειρική

100γρ.ζάχαρη

1 ½ κουτάλι της σούπας νισεστέ

4 αβγά

250γρ. Βύσσινο ή μαρμελάδα της αρεσκείας σας

Εκτέλεση:

Θρυμματίζουμε το μπισκότο στο μπλέντερ.

Λιώνουμε το βούτυρο, το αναμειγνύουμε με τα μπισκότα και απλώνουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα 26 εκ. ή σε ατομικές φόρμες (συνολικά 12-14).

Πιέζουμε το μείγμα με τον πάτο ενός ποτηριού για να σφίξει.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, τοποθετώντας τη σχάρα στη μεσαία θέση για 10 λεπτά, προσοχή όχι με αέρα.

Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει πάνω σε σχάρα.

Τυλίγουμε τη φόρμα από έξω και σταυρωτά με δυο κομμάτια αλουμινόχαρτο.

Αναμειγνύουμε σε μπολ το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το νισεστέ και τα αβγά και αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα.

Τοποθετούμε τη φόρμα σε βαθύ ταψί φούρνου και προσθέτουμε τόσο καυτό νερό ώστε η φόρμα να βυθιστεί για 1-2εκ. Στο νερό.

Ψήνουμε το γλυκό στη μεσαία θέση του φούρνου για 45’.

Βγάζουμε τη φόρμα από το νερό και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει για τουλάχιστον 5 ώρες και καλύτερα όλη τη νύχτα.

Απλώνουμε την μαρμελάδα ή το βύσσινο προτού κόψουμε το γλυκό σε κομμάτια.

Καλή σας όρεξη!

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά,

Influence:

Απόφοιτη του Δημόσιου ΙΕΚ Κηφισιάς Δημοσιογραφίας Συντάκτες και Ρεπόρτερ. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά…