Μυστικά επιτυχίας για τραγανά τηγανητά λαχανικά

Συντάκτης: Flowmagazine

Σας αρέσουν τα τηγανητά λαχανικά, αλλά δεν καταφέρνετε να τα κάνετε τραγανά; Σας αποκαλύπτουμε ορισμένα μικρά μυστικά που θα κάνουν τη διαφορά.

  • Τα περισσότερα λαχανικά περιέχουν πολύ νερό, με αποτέλεσμα το εσωτερικό τους να παραμένει ζουμερό ακόμη και αν εξωτερικά τα έχουμε περάσει από αλεύρι ή κουρκούτι. Για να μην παραμείνουν μαλακά και μετά το τηγάνισμα, κόψτε τα λαχανικά σε λεπτές φέτες. Όσο πιο λεπτά τα κόψετε, τόσο πιο τραγανό θα είναι το αποτέλεσμα.

  • Το αλεύρι δίνει πιο τραγανό αποτέλεσμα από το κουρκούτι, διότι το τελευταίο δημιουργεί ένα κέλυφος, και είναι αυτό που τελικά τηγανίζεται και όχι τα ίδια τα λαχανικά. Για να μην μείνουν ανάλατα, προσθέστε το αλάτι στο αλεύρι. Η χρήση του αλατιού μετά το τηγάνισμα είναι άσκοπη, καθώς αυτό αναπηδά πάνω στην ξεροψημένη επιφάνεια των λαχανικών χωρίς να κολλάει πάνω τους.

  • Αν χρησιμοποιήσετε κουρκούτι, το μυστικό είναι να είναι παγωμένα, τόσο ο χυλός όσο και τα λαχανικά, ώστε να πετύχετε τραγανό αποτέλεσμα.

  • Αν δεν θέλετε να τηγανίσετε σε πολύ λάδι, βουτήξτε πολύ γρἠγορα τα αλευρωμένα λαχανικά σε κρύο νερό και ρίξτε τα στο καυτό λάδι. Χάρις στο αλεύρι τα λαχανικά δεν θα κρατήσουν πολύ νερό, αλλά αυτό το ελάχιστο είναι αρκετό για να γίνουν τραγανά.

Προσοχή! Μην αφήνετε ποτέ το λάδι να καίει χωρίς την εποπτεία σας και φορέστε γάντια για να προστατεύσετε τα χέρια σας αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τον συνδυασμό νερού και καυτού λαδιού.

  • Για τραγανό αποτέλεσμα χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε πολύ λάδι και να το αφήσουμε να κάψει πολύ. Ιδανική ως προς αυτό είναι η χρήση φριτέζας. Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, φροντίστε το τηγάνι σας να είναι αρκετά βαθύ.

  • Αν χρησιμοποιείτε φριτέζα, όταν τα λαχανικά είναι σχεδόν έτοιμα, σηκώστε το δίχτυ έξω από το λάδι και ξαναβυθίστε το μετά από ένα λεπτό. Καθώς η θερμοκρασία θα έχει ανέβει στο μεσοδιάστημα, η ξαφνική επανατοποθέτηση των λαχανικών στο λάδι θα τα κάνει πιο τραγανά.

  • Συνήθως μετά το τηγάνισμα τοποθετούμε τα λαχανικά σε χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφηθεί το επιπλέον λάδι. Δεν πρέπει, ωστόσο, να μείνουν εκεί για πολύ, διότι σύντομα το χαρτί μουσκεύει από το λάδι και τα λαχανικά μαλακώνουν. Το μυστικό είναι να τα αφήσετε εκεί για λίγο και να τα σερβίρετε το συντομότερο, ώστε να τα απολαύσετε τραγανά.

Πηγή: pandespani.com

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…