Μύδια αλά ιταλικά
Τώρα που το καλοκαιράκι μας εγκαταλείπει σιγά σιγά, διαλέγουμε ένα πιάτο που θα γεμίσει μυρωδιές θάλασσας την κουζίνα μας. Απολαύστε το.
Υλικά
1 κιλό μεγάλα μύδια
1 κολοκύθι
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι
1 κουτ. γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι ψιλό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ξύνετε και καθαρίζετε καλά τα μύδια με τη βούρτσα. Όσα έχουν ανοιχτό κέλυφος ή σπασμένο, τα πετάτε.
- Τα ξεπλένετε τουλάχιστον 3 φορές σε τρεχούμενο νερό για να φύγει όλη η άμμος.
- Πλένετε και κόβετε το κολοκύθι σε κύβους.
- Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
- Ζεματίζετε και αποφλοιώνετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τα σπόρια, τις σοτάρετε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
- Προσθέτετε το κρεμμύδι και το κολοκύθι και τα σοτάρετε για 5 λεπτά.
- Έπειτα προσθέτετε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.
- Ενσωματώνετε τα μύδια και το μαϊντανό.
- Συνεχίζετε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμη.
- Ανακατεύετε κατά διαστήματα. Σερβίρετε αμέσως. Καλή σας όρεξη!