Μύδια αλά ιταλικά

Συντάκτης: Έλλη Βασιλείου

Τώρα που το καλοκαιράκι μας εγκαταλείπει σιγά σιγά, διαλέγουμε ένα πιάτο που θα γεμίσει μυρωδιές θάλασσας την κουζίνα μας. Απολαύστε το.

Υλικά

1 κιλό μεγάλα μύδια

1 κολοκύθι

2 ντομάτες

1 κρεμμύδι

1 κουτ. γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο

Λίγο ελαιόλαδο

Αλάτι ψιλό

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ξύνετε και καθαρίζετε καλά τα μύδια με τη βούρτσα. Όσα έχουν ανοιχτό κέλυφος ή σπασμένο, τα πετάτε.
  • Τα ξεπλένετε τουλάχιστον 3 φορές σε τρεχούμενο νερό για να φύγει όλη η άμμος.
  • Πλένετε και κόβετε το κολοκύθι σε κύβους.
  • Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
  • Ζεματίζετε και αποφλοιώνετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τα σπόρια, τις σοτάρετε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
  • Προσθέτετε το κρεμμύδι και το κολοκύθι και τα σοτάρετε για 5 λεπτά.
  • Έπειτα προσθέτετε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.
  • Ενσωματώνετε τα μύδια και το μαϊντανό.
  • Συνεχίζετε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμη.
  • Ανακατεύετε κατά διαστήματα. Σερβίρετε αμέσως. Καλή σας όρεξη!

Συντάκτης: Έλλη Βασιλείου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.