Mr Kanso: Τα εστιατόρια που σερβίρουν κονσέρβες στην Ιαπωνία!

Συντάκτης: Χριστίνα Δραμιτινού

Πώς σας ακούγεται η ιδέα να κλείσετε ένα δείπνο με κονσέρβες;

Μπορεί να μην ακούγεται δημοφιλές, όμως, είναι! Τα εστιατόρια Mr Kanso στην Ιαπωνία ξεκίνησαν το 2002 στην Οσάκα και έχουν εξελιχθεί σε μία αλυσίδα με 40 καταστήματα σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Τα εστιατόρια προσφέρουν πάνω από 300 ήδη κονσέρβας από όλο τον κόσμο, αλλά και δική τους παραγωγή από κονσερβοποιημένο φαγητό. Στη συλλογή συμπεριλαμβάνονται γεύσεις που δε μπορείτε να φανταστείτε ότι κρύβει μία κονσέρβα: από τα κλασικά όπως τόνος και σαρδέλες, έως καπνιστό συκώτι , κέικ, ακόμα και ελάφι! Αντίστοιχα, το εστιατόριο έχει μεγάλο εύρος τιμών ανάλογα με τη σπανιότητα της κονσέρβας.

Επιπλέον, το concept του εστιατορίου είναι να προτείνει συνδυασμούς από τις διαφορετικές κονσέρβες με διαφορετικές μπύρες και κρασιά και moto « Ας απολαύσουμε κονσέρβες και μπύρες!».

Οι τοίχοι του είναι γεμάτοι κονσέρβες οι οποίες μάλιστα φέρουν ένδειξη ανάλογα με το εύρος τιμών στο οποίο ανήκουν. Οι θαμώνες διαλέγουν τις κονσέρβες τους από τα ράφια, τις οποίες στη συνέχεια παραδίδουν στον μπάρμαν για να τις ζεστάνει!

Τι κάνει, τώρα, ένα εστιατόριο κόντρα στους κανόνες του fine dining τόσο αγαπητό; Η ιδιαιτερότητά του, η περιέργεια για τις ποικιλίες που μπορεί να προσφέρει, αλλά και το γεγονός ότι μοιάζει να τοποθετείτε σε έναν κόσμο μετά-αποκάλυψης! Επιπλέον, το εστιατόριο είναι αρκετά φθηνότερο σε σύγκριση με τα άλλα εστιατόρια της πόλης, καθώς δεν υπάρχει μάγειρας.

Τα εστιατόρια Mr Kanso θεωρούνται ένα από τα must-see για όποιον επισκέπτεται την Ιαπωνία, ενώ οι περισσότεροι επισκέπτες αξιολογούν την εμπειρία ως πολύ θετικότερη από ότι περιμέναν.

Συντάκτης: Χριστίνα Δραμιτινού,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.