Μια απόλυτα χορτοφαγική πρόταση που θα λατρέψετε. Πίτα με κουνουπίδι και μπρόκολο. Για ακόμα περισσότερη υγεία μπορείτε να φτιάξετε δική …
Μπουκιές με μπρόκολο και τσένταρ
Μια συνταγή ιδανική για όσους δεν ενθουσιάζονται στην ιδέα να φάνε μπρόκολο. Το τσένταρ θα σας βοηθήσει να προσθέσετε ένα σημαντικό λαχανικό στη διατροφή σας…
Υλικά
1 μεγάλο μπρόκολο
2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένο φρέσκο ψωμί (χωρίς την κρούστα)
1/4 φλιτζάνι τριμμένο κρεμμύδι
1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
1 και 1/2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε 3 εκατοστά νερού σε μια κατσαρόλα με ένα καλάθι ατμού. Φέρτε σε βρασμό. Προσθέστε τα μπουκετάκια του μπρόκολου. Τα βράζετε για 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν τρυφερά. Ξεπλένετε με κρύο νερό για να σταματήσετε το βρασμό.
- Ψιλοκόβετε το μπρόκολο. Θα πρέπει να έχετε ποσότητα ίση με δύο ή δυόμισι φλιτζάνια.
- Τοποθετήστε τα χτυπημένα αυγά και το θρυμματισμένο ψωμί σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει πλήρως το ψωμί.
- Προσθέστε το τριμμένο κρεμμύδι, τη μαγιονέζα, το τυρί, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε το μπρόκολο και ανακατέψτε.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείψτε δύο ταψάκια για μίνι μάφινς με ελαιόλαδο και προσθέστε το μείγμα (συνολικά βγαίνουν 24 μπουκιές).
- Ψήστε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν έως μέσα και να γίνουν ελαφρώς καφετιά στην κορυφή.
* Αν δεν έχετε ταψάκια για μίνι μάφινς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλό ταψί και να πλάσετε τις μπουκιές με το χέρι. Ο χρόνος ψησίματος είναι ο ίδιος.