Μπολονέζ με κολοκυθάκι και πιπεριά

Συντάκτης: Άννα Φρύνη

Μπολονέζ με κολοκυθάκι και πιπεριά

Πειράξαμε την κλασική συνταγή της πολυαγαπημένης Μπολονέζ, για να της δώσουμε φινέτσα και άρωμα. Γεύση που θα αφήσει ικανοποιημένους τόσο τους καλέσμένους, όσο και την οικογένεια σας…

Υλικά

200 γρ. κιμά

1 μέτριο κολοκύθι

½ κόκκινη πιπεριά

1 κρεμμύδι

4 σκελίδες σκόρδο

1 κονσέρβα χυμό ντομάτας

1 κ.σ. ξύδι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ζάχαρη

1 πακέτο μακαρόνια Νο6

Αλάτι

Πιπέρι

Λίγο μοσχοκάρυδο

Αρχικά βάζουμε τον κιμά σε μεσαίο κατσαρολάκι για να ξεπαγώσει. Ξεφλουδίζουμε το κολοκύθι και το κρεμμύδι και τα σκόρδα και τα τρίβουμε στον τρίφτη για να γίνουν πολτός. Καθαρίζουμε την πιπεριά και την τρίβουμε και αυτή στον τρίφτη. Τα ρίχνουμε όλα στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο μοσχοκάρυδο. Στο τέλος, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι και τα ανακατεύουμε με τον κιμά. Αφήνουμε τον κιμά στην άκρη να ξεπαγώσει και να μαριναριστεί με όλα τα υλικά.

Παράλληλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε άφθονο αλατισμένο νερό για να βράσουμε τα μακαρόνια. Μόλις βράσει το νερό προσθέτουμε τα μακαρόνια. Τα αφήνουμε 10’ περίπου μέχρι να βράσουν ανάλογα με τα γούστα σας. Μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Εάν έχει ξεπαγώσει ο κιμάς ξεκινάμε το μαγείρεμα. Βάζουμε σε μεσαία φωτιά να τσιγαριστούν όλα τα υλικά ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις ροδίσει ο κιμάς προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει χωρίς καπάκι για 1 ώρα περίπου.

Tip: Για να αποφύγουμε να φουσκώσει η σάλτσα κατά το βράσιμο και να πιτσιλίζει παντού μπορούμε να αφήσουμε το κουτάλι μέσα στην κατσαρόλα.

Ανά τακτά διαστήματα ανακατεύουμε το φαγητό και προσθέτουμε νερό αν χρειάζεται. Μόλις δέσει η σάλτσα και είναι έτοιμος ο κιμάς, σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, τα μακαρόνια με άφθονο τυρί και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα.

Καλή απόλαυση!

Συντάκτης: Άννα Φρύνη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.