Μπισκότα βουτύρου
Μία γλυκιά συνταγή πρόκειται να πλαισιώσει τις γιορτές σας, αλλά και να συνοδεύσει τα πρωινά των παιδιών σας. Βούτυρο, ζάχαρη, βανίλια, αλεύρι, αλάτι και άχνη θα αποτελέσουν τα βασικά υλικά για την προετοιμασία του γλυκίσματος. Παρακάτω ακολουθούν οι οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής.
Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο
- 4 κ. σ. ζάχαρη
- 1 κ. γλ. άρωμα βανίλια
- 250 γρ. αλεύρι
- Λίγο αλάτι
- Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
- Προσθέτετε το άρωμα βανίλιας.
- Ρίχνετε στο μπολ το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνετε να γίνει απαλή και σφιχτή ζύμη.
- Βάζετε τη ζύμη σε κορνέ με τελείωμα αστέρι ή μαργαρίτα.
- Πιέζετε και κάνετε μπισκότα σε διάφορα σχήματα (στρογγυλά, αχιβάδες, αστέρια, μαργαρίτες).
- Τα βάζετε σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψάκι.
- Ψήνετε τα μπισκότα στο κέντρο του φούρνου στους 200 βαθμούς για 10 -15 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν ελαφρά.
- Αφήνετε στο ταψί να κρυώσουν για 1 – 2 λεπτά και τα μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
- Πασπαλίζετε με την άχνη.
- Βάζετε σε πιατέλα και σερβίρετε.