Η δανέζικη παραλλαγή ενός κλασικού φαγητού -μπιφτέκια με σάλτσα από κρέμα γάλακτος και κρεμμύδια. Μια σκανδιναβική γεύση στο τραπέζι σας
Μπιφτέκια με ροκφόρ
Εάν θέλετε να κάνετε πιο εντυπωσιακό το γεύμα σας, φτιάχνετε τα μπιφτέκια σας όπως σας αρέσουν και τα γαρνίρετε με σως ροκφόρ. Γαρνίρετε με πράσινη σαλάτα ή ντοματοσαλάτα και έχετε ένα πλήρες γεύμα.
Υλικά
4 μπιφτέκια των 150γρ.
40 γρ. Ροκφόρ
80 γρ. Βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
10ml. κονιάκ
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ λιώνετε το ροκφόρ με τη μουστάρδα, το μισό βούτυρο, το κονιάκ και λίγο αλατοπίπερο.
- Τηγανίζετε τα μπιφτέκια στο τηγάνι με το υπόλοιπο βούτυρο.
- Στρώνετε τα μπιφτέκια σε ένα πυρέξ, σκεπάζετε με τη σως ροκφόρ και αφήνετε να ροδίσουν στο φούρνο για 5 λεπτά τουλάχιστον.