Μπακαλιάρος τηγανητός με ρύζι και κρεμώδη σάλτσα

Συντάκτης: Saky Koulibaly

Μπακαλιάρος τηγανητός με ρύζι και κρεμώδη σάλτσαΓια τους λάτρεις του ψαριού και με λίγα έξοδα, αυτή είναι μια συνταγή που θα σας αρέσει γιατί είναι απλή και εύκολη να την φτιάξετε αλλά και πάνω απ’ όλα πολύ νόστιμη… Επιλέγουμε μπακαλιάρο γιατί είναι ψάρι με λίγα κόκαλα που αφαιρούνται εύκολα. Αν δεν σας αρέσει ο μπακαλιάρος μπορείτε να επιλέξετε σολομό που επίσης έχει λίγα κόκαλα και καθαρίζεται εύκολα. Ο κατεψυγμένος μπακαλιάρος ωστόσο είναι φθηνότερος.

Μια συνταγή με την οποία μπορείτε να κάνετε έκπληξη στο ταίρι σας για ένα δείπνο στο σπίτι…

Υλικά

3 μπακαλιάροι

½ λίτρο κρέμα γάλακτος light

αλάτι

250 γρ αλεύρι

1 κρεμμύδι

1 κόκκινη πιπεριά

1 φρέσκο κρεμμύδι

2 κουτ. γλυκ. σκόρδο σε σκόνη

2 κουτ. γλυκ. μαύρο πιπέρι

2 κουτ. γλυκ. τζίντζερ σε σκόνη

2 κύβοι ζωμός λαχανικών

1 ποτήρι λάδι

250 γρ ρύζι μπασμάτι

1 αγγούρι

Εκτέλεση

  • Ξεκινήστε καθαρίζοντας τους μπακαλιάρους, αφαιρώντας όλα τα κόκαλα, και κόψτε τον καθένα σε 4 κομμάτια.
  • Προσθέστε αλάτι και ένα κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη, ένα κουταλάκι σκόνη τζίντζερ και ένα κουταλάκι μαύρο πιπέρι. Ανακατέψτε τα όλα και αφήστε τα για 5 λεπτά.
  • Το μυστικό της προσθήκης σκόρδου, τζίντζερ και πιπεριού είναι για να μειωθεί η μυρωδιά του ψαριού. Επίσης κόψτε τα ψάρια σε μικρά κομμάτια για να τηγανιστούν εύκολα και γρήγορα.
  • Κόψτε όλα τα λαχανικά σας σε μικρά κομμάτια αφού τα καθαρίσετε.
  • Βάλτε 3 κουταλιές λάδι στο τηγάνι και αφού κάψει προσθέστε τα μισά λαχανικά χωρίς το αγγούρι. 3 λεπτά αργότερα προσθέστε το σκόρδο, το τζίντζερ, το πιπέρι, έναν κύβο λαχανικών και όσο αλάτι επιθυμείτε.
  • Ανακατέψτε για 2 λεπτά και προσθέστε μισό ποτήρι νερό. Αφήστε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά και έπειτα προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ακόμα μισό ποτήρι νερό. Αφήστε το να βράσει και ανακατέψτε το για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  • Βάλτε 3 κουταλιές λάδι σε μια κατσαρόλα και προσθέστε τα υπόλοιπα λαχανικά με τον δεύτερο κύβο, λίγο αλάτι και 500 ml νερό. Αφήστε το να βράσει και προσθέστε το ρύζι. Μετά από 5 λεπτά χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το ρύζι να μαγειρευτεί για 15 λεπτά.
  • Βάλτε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι και ενώ ζεσταίνεται προσθέστε τα ψάρια στο αλεύρι και έπειτα τηγανίστε τα.
  • Όταν είναι έτοιμα βάλτε τα σε ένα πιάτο και αφήστε τα στην άκρη.
  • Σερβίρετε το ρύζι σε ένα πιάτο και βάλτε το αγγούρι γύρω γύρω με τον τηγανητό μπακαλιάρο και περιχύστε με τη σάλτσα.
  • Είναι έτοιμο να το φάτε… Ευχαριστηθείτε το και αφήστε το φαγητό να σας μιλήσει σαν ποίημα.

Συντάκτης: Saky Koulibaly,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.