Μουστολούκουμα: το must του σαρακοστιανού τραπεζιού

Συντάκτης: Κώστας Χανάς

Μουστολούκουμα: το must του σαρακοστιανού τραπεζιούΗ σαρακοστή έφτασε και στα τραπέζια μας ήρθαν πλέον οι νηστίσιμες λιχουδιές! Ένα ξεχωριστό κομμάτι στο παζλ της νηστίσιμης διατροφής καταλαμβάνουν τα λουκούμια. Ο λόγος δεν είναι μόνο τα συστατικά τους, αλλά κυρίως η “προσωπική” σχέση του Έλληνα με τη γεύση αυτή! Μπαίνουν στην διατροφική μας καθημερινότητα μετά την Καθαρά Δευτέρα και συνεχίζουν ακάθεκτα και στην καλοκαιρινή περίοδο, αφού πολλές φορές αντικαθιστούν τη σοκολάτα -που λόγω θερμοκρασιών δεν “αντέχει”- αλλά και αποτελούν τον τέλειο σύντροφο του καφέ!

Από την τεράστια γκάμα λουκουμιών της πατρίδας μας, σίγουρα ξεχωρίζει το παραδοσιακό μουστολούκουμο Βόλου “Του Παππού“. Η μοναδική, οικογενειακή και επτασφράγιστα μυστική συνταγή του “παππού”, με τη χρήση μούστου αποδίδει ένα λουκούμι, που λατρεύεται σε όλη την Ελλάδα.

Τι το κάνει τόσο ιδιαίτερο; Είναι γλυκό ακριβώς όσο χρειάζεται, δεν κολλά στα δόντια και η γεύση που αφήνει είναι τόσο καθαρή, που σε κάνει να απορείς αν έφαγες πράγματι ένα μικρό γλυκάκι ή μήπως όχι !

Αν λοιπόν θέλετε να εμπλουτίσετε το σαρακοστιανό σας τραπέζι, ψάξτε τα παραδοσιακά αυτά μουστολούκουμα σε επιλεγμένα καταστήματα και θα μας θυμηθείτε! Γιατί η παράδοση και η πρωτοτυπία στη γεύση είναι συνυφασμένη με το Ελληνικό αυτό γλυκό δημιούργημα!

Συντάκτης: Κώστας Χανάς,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.