Το ημιμόνιμο μακιγιάζ χειλιών είναι μια μορφή χρωματισμού με τη μέθοδο της δερματοστιξίας ή αλλιώς τατουάζ. Ένα τατουάζ στα χείλη …
Μόνιμο μακιγιάζ. Να το τολμήσω;
Σκέφτεστε ότι θα σας λύσει τα χέρια και θα σας βοηθήσει να γλιτώνετε χρόνο κάθε πρωί που βιάζεστε να πάτε στη δουλειά σας, αλλά η απόφαση να κάνετε μόνιμο μακιγιάζ είναι πολύ σοβαρή και χρειάζεται περισσότερη προσοχή από όση ίσως φαντάζεστε. Ωστόσο, πολλές γυναίκες καταφεύγουν σε αυτό επιτυχημένα αγνοώντας όμως, τους πιθανούς κινδύνους…
Στην πραγματικότητα το μόνιμο μακιγιάζ είναι ένα τατουάζ που μοιάζει με το απλό μακιγιάζ και γίνεται στο περίγραμμα των χειλιών και στο εσωτερικό τους, στα φρύδια και στις άκρες των άνω βλεφάρων, ώστε να μοιάζει με γραμμή eyeliner. Γίνεται κανονικά με βελόνα, όπως και τα τατουάζ που γνωρίζουμε και βλέπουμε γύρω μας και χρωματιστό μελάνι, μένει για πάντα στο δέρμα, αν και με τα χρόνια μπορεί να ξεθωριάσει, οπότε και ίσως χρειαστεί ένα ή παραπάνω φρεσκαρίσματα. Για να αποφευχθεί αυτό, προτείνεται να ακολουθούνται κατά γράμμα οι οδηγίες που δίνουν οι ειδικοί. Γενικά πάντως, η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο ξεθωριάζει το χρώμα, όπως και η χρωματική αλλαγή του τόνου της επιδερμίδας λόγω γήρατος.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους καταφεύγει κανείς στη λύση του μόνιμου μακιγιάζ. Πρώτα από όλα, ο αισθητικός λόγος. Το αποτέλεσμα που αφήνει βγάζει μια μόνιμα περιποιημένη εικόνα της γυναίκας με ελάχιστο έως καθόλου κόπο και χρόνο για διαδικασίες καθημερινού μακιγιάζ και ντεμακιγιάζ, κάνοντάς την ταυτόχρονα πιο ελκυστική.
Είναι γεγονός ότι αναδεικνύει, τονίζει ή και βελτιώνει τα χαρακτηριστικά εκείνα του προσώπου που παρουσιάζουν ατέλειες, διορθώνει ασυμμετρίες και προσθέτει ένταση, βάθος και χρώμα. Κάποιες φορές όμως, αποτελεί τη λύση σε ένα πρόβλημα όπως την απώλεια φρυδιών ή την επανόρθωση διαφόρων σημείων του προσώπου (αλλά και του σώματος, όπως οι θηλές στο στήθος μετά από μια μαστεκτομή) που έχουν αλλοιωθεί από αισθητικές επεμβάσεις, ατυχήματα, την κάλυψη ουλών από γενετική διαταραχή ή των σημαδιών λεύκης. Επίσης, αποτελεί λύση για γυναίκες που είναι αλλεργικές σε διάφορα καλλυντικά ή για εκείνες που απαιτεί η δουλειά τους να είναι μόνιμα περιποιημένες ή έχουν έντονη δραστηριότητα.
Ανάλογα με την ποσότητα της χρωστικής που θα χρησιμοποιηθεί τα αποτελέσματα μπορεί να είναι πολύ ή λιγότερο έντονα. Στην αρχή και πριν το στάδιο της επούλωσης θα είναι πιο σκούρα εξαιτίας της τοποθέτησης χρώματος στις άνω στoιβάδες της επιδερμίδας, οι οποίες σταδιακά θα αντικατασταθούν από νέα κύτταρα φέρνοντας το χρώμα σε φυσιολογικά επίπεδα.
- Σημαντικό είναι, αν θέλετε να προβείτε σε μια τέτοια διαδικασία, να λάβετε υπόψη και τους κινδύνους που ελλοχεύουν και πρώτα πρώτα τις μολύνσεις. Αν οι βελόνες που χρησιμοποιούνται δεν είναι αποστειρωμένες ή είναι ακατάλληλες, μπορεί να γίνουν αιτία για τη μετάδοση σοβαρών ιών όπως η ηπατίτιδα Β και ο ιός HIV (AIDS).
- Δεύτερον, ανάλογα με την εμπειρία του ειδικού, αλλά συχνά και της ποιότητας του δέρματος ίσως δημιουργηθούν μικρά εξογκώματα ή οζίδια στις περιοχές όπου βρίσκεται το μελάνι.
- Τρίτον, πιθανές αλλεργίες είναι κι αυτές στο πρόγραμμα. Κάθε οργανισμός δεν είναι ίδιος και δεν αντιδρά το ίδιο στις ουσίες που χρησιμοποιούνται για τον χρωματισμό. Πριν ανησυχήσετε, έχετε υπόψη ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει σπάνια, αν συμβεί όμως, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, ακόμα και παραμορφώσεις, ενώ έχουν υπάρξει άνθρωποι που έχουν υποστεί τέτοιες βλάβες.
- Τέταρτον, το οποίο αν και σπανίζει, πρέπει να αναφερθεί, να θυμάστε ότι σε περίπτωση που υποβληθείτε σε μαγνητική τομογραφία έχοντας κάνει μόνιμο μακιγιάζ, ίσως νιώσετε μια αίσθηση καψίματος ή πρήξιμο στην περιοχή που όμως, υποχωρεί γρήγορα.
Μια τελευταία συμβουλή, αν τελικά το έχετε αποφασίσει, είναι να επιλέξετε έναν πολύ έμπειρο επαγγελματία, γιατί αν θελήσετε να το αφαιρέσετε ή να το διορθώσετε, είναι δύσκολο στην πράξη, μιας και το δέρμα δε θα επανέλθει ποτέ στην αρχική του κατάσταση, χώρια που είναι και μια διαδικασία χρονοβόρα με μεγάλο κόστος.