Μελομακάρονα

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Το εορταστικό κλίμα έχει αρχίσει, ανυπομονούμε να φτιάξουμε τα υπέροχα γλυκά και να μυρίσει το σπίτι μας αρώματα. Εορτές χωρίς μελομακάρονα …δεν γίνονται! Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τη συνταγή…

Υλικά

1 ποτήρι βούτυρο

1 ποτήρι λάδι

1 ποτήρι ζάχαρη

1 κουταλάκι κανελογαρίφαλα

1 κουταλάκι σόδα

1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

1 κουταλάκι μπέικιν – πάουντερ

4 κουταλιές κονιάκ

3 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό

1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού

Καρύδια χοντροκοπανισμένα

Αλεύρι μαλακό, όσο χρειάζεται για να γίνει ζύμη μαλακιά (περίπου 1300 γρ.)

για το σιρόπι

1 ποτήρι νερό

1 ποτήρι ζάχαρη

1 ποτήρι μέλι

Εκτέλεση

  • Χτυπάτε το βούτυρο με το λάδι και τη ζάχαρη και προσθέτετε τα κανελογαρίφαλα, τη σόδα διαλυμένη στο χυμό, το μπέικιν – πάουντερ διαλυμένο στο κονιάκ, το γιαούρτι, το ξύσμα, τα καρύδια και το αλεύρι.
  • Ζυμώνετε καλά, πλάθετε τα μελομακάρονα και τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί.
  • Τα ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά.
  • Αφήνετε να κρυώσουν και ετοιμάζετε το σιρόπι.
  • Μόλις βράσει σε χαμηλή φωτιά, βουτάτε τα μελομακάρονα, τα αφήνετε ένα λεπτό και τα ανασύρετε με τρυπητή κουτάλα.
  • Τα πασπαλίζετε με τα καρύδια και την κανέλα.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…