Μελιτζάνες ψητές με σάλτσα γιαουρτιού

Συντάκτης: Άννα Φρύνη

Ένα απόλυτα χορταστικό ορεκτικό, υγιεινό και με λίγες θερμίδες. Το φτιάχνετε σε λίγα λεπτά, όταν θέλετε να ετοιμάσετε ένα γρήγορο σνακ για καλεσμένους τώρα το καλοκαίρι.

Υλικά

– 1 μελιτζάνα φλάσκα

– 1 μεγάλο κρεμμύδι

– 1 σκελίδα σκόρδο

– 1 φλυτζάνι γιαούρτι

– 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

– 1 κουταλιά της σούπας ξύδι από λευκό κρασί

– 1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη

– αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένετε τη μελιτζάνα, κόβετε τα κοτσάνια της και την κόβετε σε ροδέλες πάχους 1 εκατοστού. Τις τοποθετείτε στο ταψί.
  • Στη συνέχεια καθαρίζετε και πλένετε το κρεμμύδι και το κόβετε σε 4 μεγάλα κομμάτια κάθετα. Τοποθετείτε τα κομμάτια στο ταψί ανάμεσα στις μελιτζάνες.
  • Αλατοπιπερώνετε και ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο. Βάζετε το ταψί στο φούρνο στο γκριλ και ψήνετε για 10 λεπτά γυρίζοντας και από την άλλη πλευρά για να ψηθούν ομοιόμορφα τα λαχανικά.
  • Παράλληλα ετοιμάζετε τη σάλτσα γιαουρτιού. Καθαρίζετε τη σκελίδα σκόρδο, την τρίβετε στον τρίφτη και τη ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το γιαούρτι, το λάδι και το ξύδι και 1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.
  • Η σάλτσα είναι έτοιμη. Τη βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει. Καλή σας όρεξη!

TIP: Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και κολοκύθια για μεγαλύτερη ποικιλία στη γεύση. Διαλέξτε στρογγυλά κολοκύθια και κόψτε τα επίσης σε ροδέλες του 1 εκατοστού και αναμίξτε τα στο ταψί με τις μελιτζάνες.

Συντάκτης: Άννα Φρύνη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.