Μαύρισμα, οι χρυσοί κανόνες διατήρησής του
Μόλις επιστρέψατε από τις διακοπές σας και απελπισμένα θέλετε να διατηρήσετε την μπρούτζινη λάμψη σας; Δεν είστε οι μόνοι. Ακολουθούν μερικά έξυπνα κόλπα για να διατηρήσετε το σταρένιο χρώμα του καλοκαιριού μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Πιείτε νερό
Συνεχίστε την κατανάλωση νερού, ιδιαίτερα στον ήλιο όταν χάνετε περισσότερο νερό μέσω του ιδρώτα. Όταν το δέρμα στεγνώνει, ξεφλουδίζεται και χάνεται το μαύρισμα. Για να εξασφαλίσετε την ενυδάτωση των κυττάρων μείνετε ενυδατωμένοι, εσωτερικά αλλά και εξωτερικά.
Διατηρήστε το δέρμα σας απαλό
Καθώς ενυδατώνετε το δέρμα σας εσωτερικά, θα πρέπει επίσης να το ενυδατώσετε και εξωτερικά. Κατά την ηλιοθεραπεία ή μετά τις διακοπές, οι ειδικοί συστήνουν ενυδάτωση με κρέμες τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.
Ενυδατικό αφρόλουτρο
Εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία για να ενυδατώσετε το δέρμα σας. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να γίνει αυτό είναι με τη χρήση ενός ελαίου ειδικού για ντους αντί για τζελ, το οποίο καθαρίζει και συγχρόνως ενυδατώνει.
Αποφύγετε την αποτρίχωση
Απολεπιστικά και λοσιόν που περιέχουν οξέα φρούτων, γλυκολικό οξύ και σαλικυλικό οξύ μπορούν, όπως και η αποτρίχωση και οι κρέμες αποτρίχωσης, να αφαιρέσουν το ανώτερο στρώμα του δέρματος σας μαζί με το μαύρισμά σας. Για να αποφευχθεί αυτό, ξυριστείτε και παραλείψτε την απολέπιση για μερικές εβδομάδες και επικεντρωθείτε στην ενυδάτωση.
Γαλοπούλα
Σύμφωνα με τον δερματολόγο Δρ Howard Murad, ορισμένες τροφές μπορεί να βοηθήσουν την παράταση του μαυρίσματος. «Η κύρια πρώτη ύλη που τα μελανοκύτταρα χρειάζονται για να κάνουν μελανίνη είναι ένα συστατικό που ονομάζεται τυροσίνη» εξηγεί.
«Η γαλοπούλα, τα ασπράδια αυγών, το τυρί cottage, ο σολομός, η σόγια, τα αμύγδαλα και το αβοκάντο είναι πηγές πλούσιες σε τυροσίνη, έτσι ώστε το φαγητό να ενθαρρύνει την παραγωγή μελανίνης και, κατά συνέπεια, το μαύρισμα.»
Τροφές με βιταμίνη A
Το σταρένιο δέρμα μπορεί να διατηρηθεί αν ενσωματώσετε τροφές με βιταμίνη Α στη διατροφή σας. Εντάξτε στο διατροφικό σας πρόγραμμα κρόκο αυγού, βοδινό κρέας, σπανάκι, πεπόνι, μαϊντανό και γάλα.