Μαροκινό κοτόπουλο με κουνουπίδι και κάσιους

Συντάκτης: Ρία Βασιλείου

Μαροκινό κοτόπουλο με κουνουπίδι και κάσιουςΕισάγετε τις μαροκινές γευστικές αλχημείες στο τραπέζι σας συνδυάζοντάς τες με ελληνικά τοπικά προϊόντα. Μία διαφορετική πρόταση που αξίζει να τη φτιάξετε στους φίλους σας με άρωμα Μαρόκου. Ο συνδυασμός της συνταγής με τα εξωτικά και τα παραδοσιακά συστατικά είναι συγκλονιστικός και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γλείφετε τα δάχτυλά σας.

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 250 γρ. στήθος κοτόπουλο χωρίς πέτσα σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι κομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φλιτζάνια τούφες κουνουπίδι
  • 2 φλιτζάνια αρακά
  • 6 φλιτζάνια ζωμό κότας χωρίς αλάτι
  • 2 κουταλιές μελάσα ροδιού
  • 1 κουταλιά garam masala (μείγμα μπαχαρικών από γαρίφαλο, κόλιαντρο, κύμινο, κάρδαμο, μάραθο, μοσχοκάρυδο, μαύρο πιπέρι)
  • 1/2 φλυτζάνι ωμά κάσιους, κομμένα

Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο.
  • Σε μια πυράντοχη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  • Βάλτε το κοτόπουλο και αφήστε το να ροδίσει για 5 λεπτά και ταυτόχρονα ανακατεύετε συχνά.
  • Ρίξτε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κουνουπίδι, τον αρακά, τον ζωμό, τη μελάσα και το garam masala.
  • Ανακατέψτε και ψήστε στον φούρνο για 25 λεπτά.
  • Για να σερβίρετε πασπαλίστε με κάσιους.

Συμβουλή: Η γεύση των βοτάνων αναδεικνύεται όταν προστίθενται στην αρχή της συνταγής, ενώ τα φρέσκα βότανα είναι καλό να μπαίνουν στο τέλος.

Συντάκτης: Ρία Βασιλείου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.