Μαριναρισμένα σουβλάκια με σάλτσα γιαουρτιού
Το σουβλάκι συμβαίνει και στις… καλύτερες οικογένειες! Η εκλεπτυσμένη εκδοχή για το μοσχαρίσιο σουβλάκι. Χρειάζεται να μείνει στη μαρινάτα του για 1-2 ώρες και να σερβιριστεί συνοδευόμενο από δροσερή σάλτσα γιαουρτιού
ΥΛΙΚΑ
4 μεγάλες Αραβικές πίτες
800 γρ. Μοσχάρι φιλέτο
Ξύλινα καλαμάκια (σμίλες)
Μαρινάτα (για βοδινό σουβλάκι)
1 μικρό χοντροκομμένο Κρεμμύδι(α)
2 σκελίδες ψιλοκομμένες Σκόρδο
1/4 φλιτζανιού άπαχο Γιαούρτι
1 κουταλιά Χυμός λεμονιού
1/4 φρέσκος Δυόσμος
3 κουταλάκια άσπρο Κρασόξυδο
Σάλτσα Γιαουρτιού
3/4 φλιτζανιού άπαχο Γιαούρτι
2 κουταλάκια Ταχίνι
1 κουταλιά ζεστό Νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουσκέψτε 1 ώρα τα καλαμάκια σε νερό για να μην καούν στο ψήσιμο.
- Κόψτε το μοσχάρι κύβους 3 εκ. και περάστε τους σε 12 καλαμάκια.
- Πολτοποιήστε όλα τα υλικά για τη Μαρινάτα.
- Βάλτε τα σουβλάκια και τη μαρινάτα σε μια μεγάλη πιατέλα. Σκεπάστε και βάλτε την πιατέλα στο ψυγείο 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.
- Βάλτε τα σουβλάκια πάνω στη ζεσταμένη και λαδωμένη πλάκα ψησίματος ή ταψάκι στο γκριλ. Ψήστε τα μέχρι να ροδίσουν γύρω γύρω και να ψηθούν μέσα όσο θέλετε.
- Χτυπήστε σε ένα μικρό μπολ όλα τα υλικά για τη σάλτσα γιαουρτιού
- Σερβίρετέ τα σουβλάκια με σάλτσα γιαουρτιού και τις ζεστές πίτες