Τώρα που το καλοκαιράκι μας εγκαταλείπει σιγά σιγά, διαλέγουμε ένα πιάτο που θα γεμίσει μυρωδιές θάλασσας την κουζίνα μας. Απολαύστε …
Μαρινάδα για ψάρι και άλλες θαλασσινές ιστορίες
Η συνταγή για μαρινάδα ψαριού που σας δίνουμε, κάνει το θαύμα της στη γεύση και έχει παραπάνω από μία χρήση που θα σας λύσει τα χέρια στη μαγειρική! Ακολουθεί και μια συνταγή στην οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
Οι μαρινάδες είναι συνήθως συνυφασμένες με κρέας και κοτόπουλο, όμως παρακάτω θα βρείτε μια καταπληκτική μαρινάδα για μεσαίου και μεγάλου μεγέθους ψάρια.
Λευκή μαρινάδα κατάλληλη για ψάρι
Υλικά
- 1 μπουκάλι λευκό κρασί
- 1 πράσο χοντροκομμένο
- 1 καρότο σε ροδέλες
- Λίγο μαϊντανό
- Κόκκους πράσινου, ροζ και λευκού πιπεριού
- Λίγους σπόρους κόλιαντρου
- 1 πρέζα κουρκουμά
- Λίγη μαραθόριζα
Τοποθετείτε όλα τα υλικά σας μαζί για 4 έως 24 ώρες στο ψυγείο.
Στη συνέχεια την σοτάρετε και μαγειρεύετε.
Να σημειωθεί ότι η μαρινάδα μπορεί να συμπυκνωθεί με λίγο αλεύρι ή να χρησιμοποιηθεί ως ζωμός μαγειρέματος.
Σπαγγέτι με σάλτσα θαλασσινών
Υλικά για 4 μερίδες
- 350 γραμμάρια σπαγγέτι
- 1 κιλό μύδια
- 1 κιλό καραβίδες
- 1 κιλό γαρίδες
- Μαϊντανός
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 4 μικρές ντομάτες
- 1 κλωνάρι σέλινο
- Αλάτι, πιπέρι
- 4 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο
- 1 ποτηράκι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
Εκτέλεση
- Πλύντε καλά τα μύδια και βάλτε τα να ανοίξουν σε ένα τηγάνι, μαζί με το κρασί και δύο κουταλάκια ελαιόλαδο.
- Πετάξτε όσα μύδια δεν άνοιξαν και καθαρίστε τις γαρίδες με τις καραβίδες. Πλύντε, ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε τις ντοματούλες. Ψιλοκόψτε και το σέλινο. Τσιγαρίστε το σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες με ένα κουταλάκι ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά.
- Σβήστε με το ζωή από τα μύδια και προσθέστε τις γαρίδες με τις καραβίδες, την ψιλοκομμένη ντομάτα και το μισό σέλινο.
- Βράστε για λίγο λεπτά, προσθέστε τα μύδια και τα υπόλοιπα και αφήστε τα να νοστιμίσουν για 2 λεπτά.
- Στο μεταξύ βράστε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente.
- Σουρώστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε τα με τη σάλτσα. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο ωμό, ψιλοκομμένο σέλινο.
Tip: Σερβίρετε το πιάτο με ένα ουζάκι και απολαύστε!