Μανιτάρια γιαχνί
Η παρακάτω συνταγή με νόστιμη κόκκινη σάλτσα και μανιτάρια συνοδεύεται ευχάριστα με πέννες, ρύζι και βραστές πατάτες. Όποια και αν είναι η επιλογή σας το σίγουρο είναι ότι θα νοστιμίσει το φαγητό σας!
Υλικά
1 κιλό μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβας
400 γρ. κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
300 γρ. ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες
½ φλ. ξύδι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 φύλλα δάφνη
1 κ. γλ. αλάτι
1 κ. γλ. άσπρο πιπέρι
4 κ. σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι με λίγο λάδι για 5 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτετε τα μανιτάρια κομμένα στα δύο και ανακατεύετε για 5 ακόμη λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτετε το ξύδι, το σκόρδο, την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη δάφνη και νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσουν τα υλικά.
*Κατά τη διάρκεια ελέγχετε να μην τελειώσει το ζουμί τους