Μανιτάρια γιαχνί

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Μανιτάρια γιαχνίΗ παρακάτω συνταγή με νόστιμη κόκκινη σάλτσα και μανιτάρια συνοδεύεται ευχάριστα με πέννες, ρύζι και βραστές πατάτες. Όποια και αν είναι η επιλογή σας το σίγουρο είναι ότι θα νοστιμίσει το φαγητό σας!

Υλικά

1 κιλό μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβας

400 γρ. κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες

300 γρ. ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες

½ φλ. ξύδι

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

2 φύλλα δάφνη

1 κ. γλ. αλάτι

1 κ. γλ. άσπρο πιπέρι

4 κ. σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι με λίγο λάδι για 5 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτετε τα μανιτάρια κομμένα στα δύο και ανακατεύετε για 5 ακόμη λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτετε το ξύδι, το σκόρδο, την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη δάφνη και νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσουν τα υλικά.

*Κατά τη διάρκεια ελέγχετε να μην τελειώσει το ζουμί τους

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…