Μανιτάρια γεμιστά
Μανιτάρια πικάντικα και γεμιστά με μυρωδικά. Μια συνταγή που δεν απαιτεί ιδιαίτερη τέχνη, αλλά αποδεικνύεται τόσο, μα τόσο γευστική. Συνδυάζεται όμορφα με λευκό κρασί
ΥΛΙΚΑ
2 κουτάλια της σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
250 γρ. μανιτάρια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα (το είδος της αρεσκείας σας)
1 κουτάλι της σούπας κομμένος μαϊντανός
1 κουτάλι της σούπας λικέρ πορτοκαλιού
1/4 του φλιτζανιού του τσαγιού φρυγανιά
1 μικρό αυγό, χτυπημένο
μια πρέζα θυμάρι
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
· Kαίμε το βούτυρο σ’ ένα τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
· Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το μαϊντανό, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Aνακατεύουμε καλά. Mαγειρεύουμε για 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
· Προσθέτουμε το λικέρ πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά.
· Bγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Pίχνουμε τη φρυγανιά και προσθέτουμε το χτυπημένο αβγό. Aνακατεύουμε καλά.
· Aλατοπιπερώνουμε ξανά, αν χρειάζεται, και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει πριν τη χρησιμοποιήσουμε πάνω από τα μανιτάρια.