Μανιτάρια γεμιστά

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Μανιτάρια γεμιστά Μανιτάρια πικάντικα και γεμιστά με μυρωδικά. Μια συνταγή που δεν απαιτεί ιδιαίτερη τέχνη, αλλά αποδεικνύεται τόσο, μα τόσο γευστική. Συνδυάζεται όμορφα με λευκό κρασί

ΥΛΙΚΑ

2 κουτάλια της σούπας βούτυρο

1 κρεμμύδι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

250 γρ. μανιτάρια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα (το είδος της αρεσκείας σας)

1 κουτάλι της σούπας κομμένος μαϊντανός

1 κουτάλι της σούπας λικέρ πορτοκαλιού

1/4 του φλιτζανιού του τσαγιού φρυγανιά

1 μικρό αυγό, χτυπημένο

μια πρέζα θυμάρι

αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

· Kαίμε το βούτυρο σ’ ένα τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

· Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το μαϊντανό, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Aνακατεύουμε καλά. Mαγειρεύουμε για 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

· Προσθέτουμε το λικέρ πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά.

· Bγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Pίχνουμε τη φρυγανιά και προσθέτουμε το χτυπημένο αβγό. Aνακατεύουμε καλά.

· Aλατοπιπερώνουμε ξανά, αν χρειάζεται, και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει πριν τη χρησιμοποιήσουμε πάνω από τα μανιτάρια.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…