Μακαρόνια με πράσινη σάλτσα κρέμας γάλακτος
Μια πανεύκολη συνταγή που θα σας σώσει στη στιγμή. Για όσους λατρεύουν το χρώμα στη μαγειρική τους είναι ιδανική. Σάλτσα λαχανικών με κρέμα γάλακτος αγκαλιάζει τρυφερά τα μακαρόνια βίδες. Τρώγεται ευχάριστα και κρύα σαν ορεκτικό.
Υλικά
– ½ πακέτο μακαρόνια βίδες
– 100 ml. κρέμα γάλακτος
– 1 πράσινη πιπεριά
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 1 κρεμμύδι
– ½ ποτήρι λευκό κρασί
– 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
– αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια μεσαία κατσαρόλα βράζετε τα μακαρόνια, τα σουρώνετε και ανακατεύετε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο.
- Καθαρίζετε την πιπεριά, το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα βάζετε στο μπλέντερ να πολτοποιηθούν.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε μια κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο και σωτάρετε το μίγμα λαχανικών.
- Προσθέτετε το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί.
- Τέλος ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε για 2 λεπτά με χαμηλή φωτιά.
- Σερβίρετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα και τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας.
Καλή σας όρεξη!