Μακαρόνια με μανιτάρια
Μια συνταγή από τις καλύτερες του διαγωνισμού «Jamie Oliver- Φαγητό σε 30 λεπτά».
Όταν γυρνάτε από τη δουλειά πεινασμένοι και δεν έχετε τίποτα ετοιμάσει, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή. Μέσα σε 10’ θα βρίσκεται στο πιάτο σας. Μέχρι να βράσουν τα μακαρόνια η σάλτσα θα είναι έτοιμη. Αρωματική, γευστική και ελαφρώς μεθυστική.
Υλικά
½ πακέτο μακαρόνια Νο. 7
1 κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες
2 κρεμμύδια
3 κ.σ. ελαιόλαδο
½ πακέτο τυρί κρέμα με βότανα
1 σφηνάκι ούζο
Τριμμένο κεφαλοτύρι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό.
- Παράλληλα σε ένα μεγάλο τηγάνι βράζετε τα μανιτάρια και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια να σοκαριστούν με το ελαιόλαδο.
- Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και αφήνετε 3-4 λεπτά να μαραθούν.
- Στη συνέχεια ρίχνετε το ούζο και ανακατεύετε.
- Μόλις εξατμιστεί το ούζο και αρχίσει να μελώνει η σάλτσα, προσθέτετε και το τυρί κρέμα και ανακατεύετε.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε 1-2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
- Σερβίρετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα και πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί.
Σημείωση: Μόλις στραγγίσετε τα μακαρόνια προσθέτετε προαιρετικά 1 κ.σ. βούτυρο.