Μακαρόνια με κρασί

Συντάκτης: Λορένα Μέμα

Το κρασί είναι θεσπέσιο ποτό που ταιριάζει σχεδόν με όλα τα φαγητά. Κάποιες φορές μπορεί να προστεθεί μέσα στο φαγητό κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για να δώσει μια ζωντάνια στη γεύση. Διαλέξτε ένα κόκκινο κρασί που σας αρέσει και ξεκινήστε το μαγείρεμα!

Υλικά

1 ή 1 1/2 φλ. κόκκινο κρασί

1 πακέτο μακαρόνια (σπαγγέτι ή λιγουίνι)

1 σκελίδα σκόρδο

Ελειόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Στην κατσαρόλα που θα βράσετε τα ζυμαρικά προσθέτετε αρχικά το κρασί και συμπληρώνετε με νερό.
  • Αφήνετε να βράσει το νερό, προσθέτετε το αλάτι και στη συνέχεια τα ζυμαρικά.
  • Τα αφήνετε να βράσουν όσο λένε οι οδηγίες και τα στραγγίζετε.
  • Βάζετε ξανά τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα.
  • Σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρετε το σκόρδο με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε τα ζυμαρικά.
  • Σερβίρετε ζεστό.

Tip: Μπορείτε να προσθέσετε τριμμένο τυρί.

Συντάκτης: Λορένα Μέμα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.