Μακαρόνια με κιμά

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Μακαρόνια με κιμάΜια κλασική συνταγή που έχει μεγαλώσει γενιές! Μαγειρέψτε καλά και σωστά τον κιμά μαζί με διάφορα μυρωδικά και είναι έτοιμο να συνοδέψει όποια μακαρόνια θέλουμε!

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια

1/2 κιλό κιμά

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 κιλό ώριμες ντομάτες ή 3/4 του κουτιού ντοματάκια

6 κ. σ. βούτυροo ή 1 κούπα περίπου λάδι

2 φύλλα δάφνης 3 κόκκους μπαχάρι ή 2 γαρύφαλλα και ένα κομμάτι κανέλα

Τριμμένο κεφαλοτύρι

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Περνάτε τις ντομάτες ή τα ντοματάκια από το μπλέντερ.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε 1/2 κούπα λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτετε τον κιμά και ανακατεύετε μέχρι να χωρίσει σε κόκκους.
  • Ρίχνετε τις ντομάτες, την δάφνη και το μπαχάρι ή το γαρύφαλλο και την κανέλα, αλάτι και λίγο νερό ζεστό και αφήνετε να βράσει για 50’ περίπου. (Αν χρειάζεται ρίχνετε και άλλο νερό ζεστό προσέχοντας στο τέλος να μην μείνει νερό).
  • Μέχρι να γίνει ο κιμάς ετοιμάζετε τα μακαρόνια.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…