Μακαρόνια με κιμά
Μια κλασική συνταγή που έχει μεγαλώσει γενιές! Μαγειρέψτε καλά και σωστά τον κιμά μαζί με διάφορα μυρωδικά και είναι έτοιμο να συνοδέψει όποια μακαρόνια θέλουμε!
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια
1/2 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κιλό ώριμες ντομάτες ή 3/4 του κουτιού ντοματάκια
6 κ. σ. βούτυροo ή 1 κούπα περίπου λάδι
2 φύλλα δάφνης 3 κόκκους μπαχάρι ή 2 γαρύφαλλα και ένα κομμάτι κανέλα
Τριμμένο κεφαλοτύρι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Περνάτε τις ντομάτες ή τα ντοματάκια από το μπλέντερ.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε 1/2 κούπα λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτετε τον κιμά και ανακατεύετε μέχρι να χωρίσει σε κόκκους.
- Ρίχνετε τις ντομάτες, την δάφνη και το μπαχάρι ή το γαρύφαλλο και την κανέλα, αλάτι και λίγο νερό ζεστό και αφήνετε να βράσει για 50’ περίπου. (Αν χρειάζεται ρίχνετε και άλλο νερό ζεστό προσέχοντας στο τέλος να μην μείνει νερό).
- Μέχρι να γίνει ο κιμάς ετοιμάζετε τα μακαρόνια.