Μακαρόνια με γλυκόξινη σάλτσα λαχανικών
Είστε από αυτούς που αξιοποιούν κάθε πιθανό υλικό στη μαγειρική τους; Τότε η συγκεκριμένη συνταγή φτιάχτηκε για εσάς. Χρησιμοποιήστε το λάδι από τις λιαστές ντομάτες για να σοτάρετε τα λαχανικά σας και δημιουργήστε μια έντονη γλυκόξινη σάλτσα.
Υλικά:
½ πακέτο μακαρόνια No. 7
1 κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες
1 κουτί χυμό ντομάτας
1 χούφτα σταφίδες
1 χούφτα καρότα κομμένα σε τετραγωνάκια (μπορείτε να τα βρείτε στα κατεψυγμένα –καθαρισμένα, κομμένα)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 κ.σ. λάδι, από βάζο με λιαστές ντομάτες
Αλάτι σε νιφάδες με γεύση μανιταριών
Πιπέρι
Λίγο σκόρδο σε σκόνη
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το νερό να βράσει με τις νιφάδες αλατιού.
- Βάζετε τα μανιτάρια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώνετε και ανακατεύετε με μια κουταλιά βούτυρο.
- Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζετε τα λαχανικά να σοταριστούν στο λάδι από τις λιαστές ντομάτες. (Μπορείτε να βρείτε στο σουπερμάρκετ το μεγάλο βάζο με τις λιαστές ντομάτες. Εκτός ότι συμφέρει οικονομικά, μπορείτε να αξιοποιήσετε το λάδι σε πολλές συνταγές για έξτρα νοστιμιά!)
- Μόλις μαραθούν προσθέτετε το χυμό ντομάτας με ένα ποτήρι νερό και αλατοπιπερώνετε.
- Προσθέτετε και 1 κ.γ. ζάχαρη καθώς και το σκόρδο σε σκόνη και ανακατεύετε.
- Αφήνετε να βράσει για 30 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Στο τέλος ρίχνετε στη σάλτσα και τις σταφίδες.
- Σερβίρετε τα μακαρόνια, πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας και ρίχνετε από πάνω μια γερή δόση αυτής της φανταστικής σάλτσας.
Καλή σας όρεξη!