“Μάγειρας γίνεσαι”
Εφαρμόζοντας το κλασικό δίλημμα “Μάγειρας γεννιέσαι ή γίνεσαι;” σχεδιάσαμε τον πρόσφατο διαγωνισμό μας με έπαθλο το νέο βιβλίο των εκδόσεων Λιβάνη “Μάγειρας γίνεσαι”.
Και όπως μας αποδείξατε με τις υπέροχες συνταγές σας και ο Έκτορ Μποτρίνι σίγουρα συμφωνεί μαζί σας, πραγματικά “Μάγειρας γίνεσαι”.
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερο ταλέντο για να μάθεις να μαγειρεύεις. Μόνο αγάπη για το σπιτικό φαγητό, καλά υλικά και βεβαίως γνώση. Μόλις κατακτήσετε την τέχνη της μαγειρικής σε ένα βασικό επίπεδο, μπορείτε να αφήσετε ελεύθερη τη φαντασία σας και να δημιουργείτε αυτοσχέδια πιάτα.
Ο Μποτρίνι σχεδίασε το νέο του βιβλίο με σκοπό να βοηθήσει τον κάθε ένα να προετοιμάζει εύκολα το καθημερινό του φαγητό. Όπως λέει και ο ίδιος στον πρόλογο του βιβλίου, μας προτείνει “Μια νόστιμη και τίμια μαγειρική για το σπίτι”. Ομολογώ δεν έχω ξανακούσει το χαρακτηρισμό “τίμια” για τη μαγειρική. Μπράβο του που το σκέφτηκε.
Μπαίνοντας λίγο στο πνεύμα του βιβλίου, διαπιστώνουμε ότι εκπληρώνει το στόχο του. Μιλώντας στον αναγνώστη σε πρώτο ενικό, εξηγεί με απλό και κατανοητό τρόπο πώς να μαγειρεύει φαγητά για το καθημερινό τραπέζι. Μια φρέσκια σαλάτα, ένα καλό στιφάδο, μια αχνιστή σούπα.
Απευθύνεται σε αναγνώστες που πιστεύουν ότι το φαγητό και το μαγείρεμα είναι σοβαρή υπόθεση. Απευθύνεται επίσης σε πολυάσχολους ανθρώπους που χρειάζονται βάσεις για να μαγειρεύουν εύκολα και σωστά. Το μόνο που χρειάζεται είναι κοινή λογική.
Κοινή λογική για να επιλέγεις υλικά ανάλογα με την εποχή τους και για να συνδυάζεις σωστά τα υλικά, χωρίς να υιοθετείς εξτρίμ ιδέες που μπορεί να αποβούν καταστροφικές.
Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στην αγαπημένη συγγραφέα του Μποτρίνι, Simone Οrtega που αποτέλεσε την πηγή έμπνευσής του. Γιατί όπως έλεγε και η ίδια : “Αν το βάλεις στο μυαλό σου, μπορείς σίγουρα να μαγειρέψεις”.
Δείτε μια συνταγή που μας προτείνει για γνήσια ελληνική γεύση.