Λεμονόπιτα με μέλι

Συντάκτης: Flowmagazine

Μια πεντανόστιμη, αφράτη και δροσερή λεμονόπιτα με μέλι. Ένα ανάλαφρο γλύκισμα για όλες τις ώρες. Μια εύκολη συνταγή για ένα τέλειο γλυκό που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε.

Υλικά συνταγής

Για τη βάση:

2 φλ. τσαγιού αλεύρι

1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη + επιπλέον για πασπάλισμα

225 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για τη γέμιση:

4 αυγά

3/4 φλ. τσαγιού μέλι (μπορείτε να βάλετε από 1/2 φλ. μέχρι 1 φλ. ανάλογα με το πόσο γλυκιά γεύση προτιμάτε)

1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γλυκές ιστορίες: Lemon Pie


Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρντο στους 175 βαθμούς και στρώνετε με λαδόκολλα ένα ταψί ή πυρέξ διαστάσεων 22Χ33 εκ.
  2. Για τη βάση:Σε μπολ τοποθετείτε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη και το μαλακωμένο βούτυρο σε κομμάτια. Ζυμώνετε με τα χέρια ή με το “γάντζο” του μίξερ. Στρώνετε τη ζύμη στη βάση του ταψιού και τη πιέζετε ελαφρά, ισομερώς στη βάση με βρεγμένα χέρια. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15′ μέχρι να ροδίσει.
  3. Για τη γέμιση:Χτυπάτε στο μίξερ για 2′ περίπου, τα αυγά, το μέλι, το αλεύρι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη ψημένη βάση και ψήνετε για άλλα 15 λεπτά.
  4. Το βγάζετε από το φούρνο και μόλις μισοκρυώσει το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς. Μόλις κρυώσει κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια, πασπαλίζετε [προαιρετικά] με ζάχαρη άχνη ή τρίμμα λεμονιού σε σερβίρετε.

Πηγή: sintayes.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…