Το σκόρδο όταν έχει λιώσει, δίνει μια τέτοια γλύκα στο φαγητό που αλλάζει καθοριστικά το χαρακτήρα του. Δοκιμάστε μια παραλλαγή …
Λαχταριστά μακαρόνια με κόκκινη Σπιτική Σάλτσα!
Μιας και οι σαράντα μέρες νηστείας είναι πολλές, σου έχουμε την πιο υγιεινή, σπιτική και, προπάντων, νηστίσιμη συνταγή.
Αν θες και εσύ να γευτείς ένα πλούσιο γεύμα και, ταυτόχρονα, να σε κρατήσει για πολλές ώρες της μέρας, τότε η παρακάτω συνταγή είναι για σένα.
Σήμερα, σου έχουμε την πιο γευστική και λαχταριστή κόκκινη σάλτσα που θα μπορούσες να γευτείς.
Υλικά:
500γραμ. μακαρόνια πέννες
5 ντομάτες για σάλτσα
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 μικρά κολοκυθάκια
2 κόκκινες πιπεριές
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Βασιλικό ή δυόσμο
Εκτέλεση
-Σε μια κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε τα κολοκυθάκια μας και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά, για περίπου για 30΄,ώστε να μαλακώσουν. Ταυτόχρονα, ψήνουμε στον φούρνο τις πιπεριές, προσθέτοντας μόνο λίγο λαδάκι.
-Σειρά τώρα έχουν οι ντομάτες.
-Ξεκινάμε τη διαδικασία ξεφλουδίζοντας τες. Με ένα μαχαίρι από την ανάποδη πλευρά περνάμε, περιμετρικά, την ντομάτα,ώστε να μαλακώσει και να μας είναι πιο εύκολο να της βγάλουμε τη φλούδα.
-Στη συνέχεια την κόβουμε σε μικρά κομμάτια και, με την βοήθεια ενός ραβδομπλεντερ ή με ένα μουλτι, την πολτοποιούμε.
-Αφού την πολτοποιήσουμε, συνεχίζουμε την πολτοποίηση με τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές – έχοντας πρώτα αφαιρέσει τη φλούδα – το κρεμμύδι και το σκόρδο.
-Προσθέτουμε το μίγμα της ντομάτας σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 20′, μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά.
-Μόλις η ντομάτα αρχίσει να δένει, ρίχνουμε μέσα τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο που έχουμε πολτοποιήσει, μαζί με αλάτι, πιπέρι, βασιλικό, ρίγανη και λάδι.
-Τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί και να δέσουν τα αρώματάτους, για 15΄– 20΄.
-Ταυτόχρονα, έχουμε βράσει τα μακαρόνια και σερβίρουμε με τη σπιτική μας σάλτσα και, φυσικά, αν επιθυμούμε, με τριμμένο τυρί!
*Tip1: Ζητάμε, αρχικά,από τον μανάβη μας, να μας δώσει μεγάλες ώριμες ντομάτες, κατάλληλες για σάλτσα.
*Τip2:Σε περίπτωση που θέλουμε να αποθηκεύσουμε τη σάλτσα μας,πλένουμε καλά τα βάζα μας, μαζί με τα καπάκια και τα σκουπίζουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια τα βάζουμε όλα πάνω σε ένα ταψί στον φούρνο, στους 110° για 30′. Μόλις βγάλουμε τα ζεστά μας βάζααπό τον φούρνο, ρίχνουμε τη ζέστη μας σάλτσα.
Σφραγίσουμε καλά και γυρίζουμε ανάποδα το γεμάτο βάζο, μέχρι να κρυώσει το μίγμα. Μόλις κρυώσουν, τα τοποθετούμε στο ράφι μας.
Καλή μας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το dish_makers στο Instagram!